Företag i fokus:

Nykvarnsprofilerna väcker liv i Folkets park – anordnar festival

12Xs12

Daniel Fridström och Jonas Tygesén anordnar en konsert per sommarmånad.
Foto: Alexander Isa

Nykvarns Folkets park förvandlas till en livlig festivalplats denna sommar. Arrangörerna, de lokala profilerna Jonas Tygesén och Daniel Fridström, bjuder in till tre festlördagar och lovar tre härliga tillställningar med folkkära artister.

Nykvarns välkända profiler och trubadurvännerna, Jonas Tygesén och Daniel Fridström, är hjärnorna bakom denna sommarens höjdpunkt i kommunen. Med en återupplivning av Folkets park vill de återskapa den folkfest som parken var känd för under dess glansdagar. Konceptet, ”JUNI, JULI, AUGUSTI”, erbjuder inte bara livemusik från diverse artister och DJ:s utan även underhållning och tävlingar i form av musikquiz och trubadurspelningar

Den 29 juni öppnar Folkets Park för den första av tre sommarfestivaler.
Foto: Alexander Isa

– Idén kläcktes på en alptopp i Italien där vi båda enades i att Nykvarn måste väckas till liv. Vår fina Folkpark var en gång den mest naturliga samlingsplatsen i Nykvarn, men har ofta stått öde sedan sina glansdagar fram till slutet av 90-talet. Detta vill vi nu ändra på och i samband med att Nykvarns kommun fyller 25 år är tidpunkten bättre än någonsin, säger vännerna Daniel Fridström och Jonas Tygesén till Telgenytt

Förutom musikupplevelser kommer parken att vara utrustad med ett område för foodtrucks och en bar med alkoholservering där besökare kan njuta av allt från street food till traditionella grillrätter och kalla drycker.

Festivalen är utformad för att välkomna alla åldrar. Ungdomar under 18 år får komma in i målsmans sällskap, och barn under 7 år har fri entré.

Här planeras en bar med alkoholservering.
Foto: Alexander Isa

– I sommar släpps filmen Sommartider som handlar om Gyllene Tiders genombrott och framgångssaga. Delar av inspelningen har skett just i Nykvarns Folket park. Som en hyllning till detta har vi valt att kalla vårt projekt för JUNI, JULI, AUGUSTI med en konsert per sommarmånad.

Initiativtagarna ser detta som början på en långsiktig tradition och en möjlighet för Nykvarns invånare att återknyta till sin lokala mötesplats. Med en plan för att etablera festivalen som en återkommande sommarhändelse, hoppas de att Folkets park återigen ska bli hjärtat i Nykvarns samhällsliv.

Hur många besökare räknar ni med per tillfälle.

– Det är svårt att säga. Det finns kapacitet för över 3000 personer, men vi tror på 1500 per tillfälle.

Vid premiären den 29 juni uppträder bandet Sprängsten på festivalen samt Sveriges populäraste Gyllene Tider tribute band Moderna Tider. I juli välkomnas Björn Rosenström och Rockpojkarna, medan Anna Vee och STHLM Jukebox avslutar festivalserien i augusti, arrangerad av Tygesén och Fridström.

Festivaldagarna är satta till den 29 juni, 20 juli och 17 augusti, vilket ger alla chans att vara en del av denna nya tradition. Mer information om biljettförsäljning och program finns tillgänglig på evenemangets officiella hemsida: www.junijuliaugusti.se.

Daniel Fridström visar platsen som kommer att göras om till en discodansyta för besökare.
Foto: Alexander Isa

Trubadurvännerna, Jonas Tygesén och Daniel Fridström, står för sommarens höjdpunkter i Nykvarn.
Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 22:30
Senast uppdaterad: 16 maj 2024 13:22

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors