🕝 1 minuter
17-åring häktad för mordförsök efter skjutning i Stockholm
Publicerad 14 maj 2024 01:14
Uppdaterad 19 maj 2024 17:36

Arkivbild

En 17-årig skriven i Södertälje har häktats misstänkt för mordförsök efter en skottlossning mot en bostad i Hammarby Sjöstad. Det är dock inte första gången som tonåringen är inblandad i grova brott.

(Annonslänk)

Vid 22-tiden på fredagskvällen den 3 maj larmades polisen om skottlossning i södra Stockholm. Flera skott avlossades mot en lägenhetsdörr där flera personer befann sig, men ingen kom till skada. En stor polisinsats följde och en 17-årig misstänkt, känd av polisen sedan tidigare, greps i samband med händelsen.

Tonåringen, som tidigare dömts för förberedelse till synnerligen grov misshandel och vapenbrott, är skriven i Södertälje och greps förra året med en skarpladdad pistol i bilen.
Vid det tillfället misstänktes han, tillsammans med en medbrottsling från Fagersta, för att planera ett mord som avvärjdes av polisen i Hovsjö. I bilen fann polisen också balaklavor, handskar, bensindunkar, klorrengöring, patroner och ammunition och i maj 2023 dömdes han till åtta månaders sluten ungdomsvård.

Nu står han återigen misstänkt för grova brott efter skjutningen mot lägenhetsdörren i Hammarby Sjöstad och har häktats på sannolika skäl för mordförsök.

Dela artikeln