Företag i fokus:

Nyhetssvepet: SSK värvar forward – spikar backsidan?

B53B017F-B913-4032-B4D3-F7EAD9CDF315

Foto: Daniel Hansson

Det händer saker kring Södertälje Sportklubb. I alla fall när det gäller representationslaget på herrsidan.
Den senaste veckan har Sportchef Emil Georgsson värvat en forward från en seriekonkurrent. Dessutom kan en av lagets forwards vara på väg bort.

Värvningen av Henrik Eriksson är bekräftad av SSK.

– Ett bra lag som har gjort det bra i två säsonger nu och byggt upp någonting så man kan ha chansen att vinna något framöver, säger Eriksson i en intervju med Telgenytt.

Eriksson kommer närmast från Mora IK och kontraktet med SSK sträcker sig till och med 2026, där första året på avtalet börjar gälla från och med augusti.

(Annonslänk)

Forwarden Scott Pooley har haft en framträdande offensiv roll i Björklöven under de två senaste säsongerna. Nu ser nordamerikanen ut att lämna Umeålaget. Enligt den initierade sajten Hockeynews för SSK samtal med Pooley och ett ömsesidigt intresse ska finnas.

– Det är helt klart en intressant spelare. Han står för kvalitet på den här nivån, säger Emil Georgsson till LT när han bekräftar att kontakt är tagen med Pooley.

En spelare som ser ut att gå åt andra hållet, är Ludwig Blomstrand. Samma tidning (LT) skrev en artikel om att förhandling påbörjats mellan honom och SSK, för att hitta en lösning att bryta avtalet parterna emellan.

  – Vi känner inte att det har funkat så bra som vi hoppats det här året, kommenterar Georgsson i intervjun.

Telgenytt har sökt Ludwig Blomstrand men inte lyckats få någon kommentar.

Backsidan komplett?

Sajten Hockeynews.se skrev tidigare i veckan utöver nyheten med SSK:s intresse för Pooley också att backen Albert Wikman, 19, kommer ansluta till SSK på lån.

Wikman var under fjolårssäsongen utlånad till SSK i två matcher. Då tillhörde han Färjestad i SHL och nu ska han vara aktuell för ett säsongslån från den nämnda klubben från Karlstad.

Även det bekräftar Georgsson för Länstidningen.
  – Det blir klart inom några dagar, kommenterar han.

Utöver Wikman kommer slovenen Ozbej Rep bli sista namnet att komplettera backsidan. Rep lyfts upp från J20. Han gjorde 10 matcher för A-laget under säsongen. Där blev det inga poäng offensivt men i J20 blev poängproduktionen desto bättre. 29 poäng (7+22) på 46 matcher blev det där för 18:åriga backlöftet.

Den unga slovenen blir den åttonde backen på A-lagskontrakt och gör för tillfället backsidan komplett.

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål på vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: [email protected]

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 maj 2024 16:51

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengarna i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:12

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors