Företag i fokus:

Barnen hittades döda i säng – mamman släppt på fri fot

Shamass

Foto: Shamash Oyal

Två barn under tio år hittades döda i en bostad. Barnens föräldrar greps, misstänkta för mord. Modern har dock släppts, medan fadern fortfarande är anhållen.

(Annonslänk)

På tisdagskvällen inträffade en tragisk händelse i Södertälje där två minderåriga barn hittades avlidna i sitt hem. Enligt Aftonbladets uppgifter hittades barnen döda i en säng.

Barnens föräldrar, en kvinna i 40-årsåldern och en man i 35-årsåldern, greps av polis på platsen. Mamma släpptes dock under torsdagen på fri fot, vilket bekräftades av kvinnans advokat för Ekot. Pappan hittades i bostaden med skador från en kniv är fortsatt allvarligt skadad, men utanför livsfara. Han är fortsatt anhållen misstänkt för mord.

Enligt polisen har man en klar bild av händelseförloppet, men detaljer kring motivet eller den exakta dödsorsaken är fortfarande under utredning.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 april 2024 11:20
Senast uppdaterad: 25 april 2024 11:20

Efter 25 år – Max öppnar två nya enheter i Södertälje

MAX

Öppning av en tidigare Max-enhet. Snart är det Södertäljes tur.
Pressbild: Max

Efter 25 år av framgångsrik närvaro planerar Max att öppna två nya restauranger i Södertälje, varav den första vid Moraberg nästa månad.

Max Burgers, Sveriges kända hamburgerkedja som först öppnade sina dörrar i Södertälje år 1999 på Ängsgatan vid Bårsta IP, firar nu 25 år i staden genom att expandera verksamheten.

Max Burgers grundades 1968 i Gällivare av 19-åringen Curt Bergfors tillsammans med hans sambo och har sedan dess vuxit till en betydande aktör inom snabbmatsindustrin. Under ledning av sönerna Christoffer och Richard Bergfors har bolaget de senaste åren nått nya ekonomiska höjder. I början av 2024 rapporterade företaget för första gången en omsättning som översteg 5 miljarder kronor.

(Annonslänk)

I takt med att verksamheten expanderar, förbereder Max nu öppningen av två nya enheter i Södertälje, inklusive en ny restaurang nära konkurrenten McDonald’s vid Moraberg med cirka 150 sittplatser. Fastigheten som är belägen vid E4 i Moraberg är i full gång med förberedelserna och planeras att öppna redan nästa månad.

– Vi planerar för öppning den 12 juni, säger Helena Stenqvist Maxs presstalesperson i ett mail till Telgenytt.

Denna expansion understryker en fortsatt tillväxtfas för Max, som förstärker sin närvaro på marknaden med flera nya restaurangöppningar runt om i landet. Max planerar också att etablera sig i Järna med ambitionen att öppna restaurangen 2025 som kan rymma upp till 170 gäster.

– Järna har vi inget fastställt kring gällande öppning, men kan återkomma när jag har mer info om den, säger Helena Stenqvist.

Januari 2023 öppnade Max i Burger Kings gamla lokaler i Nykvarn som har plats för cirka 200 sittande gäster.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 maj 2024 08:00
Senast uppdaterad: 9 maj 2024 03:28

INSÄNDARE: Starkare Europa, starkare Sverige 

EU Europa Pexels

Foto: Pexels

Den här veckan firar vi Europadagen, symbolen för det samarbete som hållit ihop Europa i mer än 70 år. Liberalerna är det enda parti som tydligt tar ställning för att fördjupa frihetsprojektet EU. Det gör vi eftersom samarbete i Europa är vägen framåt för att försvara vår frihet idag och i framtiden.

Det är bara genom ännu tätare EU-samarbete som vi kan ta oss an klimatkrisen och minska utsläppen både i transportsektorn och industrin. Därför knyts den svenska klimatpolitiken nu samman med resten av Europa. 

Med skarpare utsläppskrav och utbyggd kärnkraft i hela Europa kan vi skapa nya, gröna jobb i en ekonomi som växer – och EU bli världsledande på grön teknik och klimatomställning.

 När högerpopulister försöker stoppa den gröna omställningen och vänstern talar om nerväxt – då vill Liberalerna växla upp klimatarbetet i hela Europa.

Det finns två stora hot mot den europeiska säkerheten – Putins brutala anfallskrig mot Ukraina och den gränsöverskridande gängbrottsligheten.

Därför måste EU fortsätta stötta de ukrainska frihetskämparna med vapen och pengar fram till dess att den sista ryska soldaten lämnat ukrainsk mark. Sanktionerna mot Ryssland ska skärpas, och vi måste se till att Ungern eller något annat land inte ensamt kan stoppa fortsatt EU-stöd till Ukraina.

”Europa ska inte vara ett gängparadis där svenska gängledare kan gömma sig”

Europa ska inte vara ett gängparadis där svenska gängledare kan gömma sig på spanska solkusten och beställa brott. Liberalerna vill inrätta en gemensam Europa-polis med vassare verktyg och gemensamma åklagare med utökade mandat.

Europasamarbetet bygger på våra gemensamma liberala värderingar, men i delar av EU är friheten hotad. Vi behöver ge EU skarpare verktyg för att säkerställa att medlemsländer som inte respekterar våra gemensamma värden alltid möts av tydliga konsekvenser. Stöd från EU måste snabbare kunna dras in när ett land kränker rättsstaten eller mänskliga rättigheter. 

Vi vill också att rätten till fri abort grundlagsskyddas i hela EU, så att alla Europas kvinnor ska ha rätt till lagliga, säkra och lättillgängliga aborter.

Liberalerna vill se ett starkt EU som står samlat, där Sverige är fullvärdig medlem med euron som valuta. För med ett starkare Europa får vi ett starkare Sverige.

Metin Hawsho,
gruppledare (L)

(Annonslänk)

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 8 maj 2024 19:34

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors