Företag i fokus:

UPPGIFTER: Tre personer jagas – 50-åring allvarligt skadad

3D6E8E83-6619-45EE-BD35-9CC9C5D3A927

Foto: Shamash Oyal

En man i 50-årsåldern misshandlades och rånades i Västergård. Enligt ett vittne som Telgenytt talat med rör det sig om tre maskerade gärningspersoner som bar på både kniv och pistollikande föremål.

(Annonslänk)

Strax efter klockan 14 på tisdagen fick polisen flera samtal om en person som skadats allvarligt. En 50-årig man rånades i en blombutik på Erikhällsgatan i Västergård, och enligt vittnesuppgifter till Telgenytt använde gärningsmännen ett tillhygge för att slå mannen blodig innan de flydde från platsen.

Vittnen beskriver hur de tre maskerade personerna, varav en var beväpnad med pistollikande föremål och en med kniv, hastigt lämnade platsen och försvann i riktning mot Soldalskolan på en fyrhjuling.

Stort pådrag i Västergård efter grovt rån
Foto: Shamash Oyal

– Jag reagerade på fyrhjulingen som körde runt i området, och det var tre passagerare. Alla såg ut att vara i åldrarna 16-17 år och var klädda i svart. Jag hörde också en hög smäll, något som lät som skott, men det kan antingen ha varit fyrverkerier eller så kom ljudet från fyrhjulingen, säger ett vittne till Telgenytt.

Bar på misstänkt vapen.

– Jag såg att de bar på en nånting som såg ut som en pistol och en kniv. Sendan såg jag den skadade mannen, han blödde kraftigt från huvudet när han fördes in i ambulansen, säger vittnet till Telgenytt.

Händelsen orsakade stor oro i området, särskilt bland elever och personal på Soldalskolan som till en början uppmanades att hålla sig inomhus och senare evakuerades. Polisen, som snabbt var på plats, har inlett en stor sökinsats efter gärningsmännen med bland annat polishelikopter och har avspärrat området för teknisk undersökning.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen behandlar händelsen som ett grovt rån och har flera patruller i området för att samla information och söka efter gärningsmännen. Ytterligare uppdateringar väntas allt eftersom utredningen fortskrider.

BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:58
Senast uppdaterad: 23 april 2024 19:21

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors