Företag i fokus:

Ny start för Södertäljes padelhall under nytt varumärke

IMG_4506

Foto: Alexander Isa

Trots en nyligen inlämnad konkursansökan ser framtiden nu ljus ut för padelhallen i Södertälje hamn, som får nytt liv under varumärket Plce Padel och med en ny ledningsgrupp.

Södertälje Padel AB:s konkursansökan i mitten av april skapade osäkerhet kring framtiden för den lokala padelhallen. Men under söndagen presenteras goda nyheter: hallen fortsätter att vara en central plats för padelspelare under det nya namnet Plce Padel, med en ny ledningsgrupp som tar över driften som är inställd på att utveckla och förbättra anläggningen.

”Vi kommer inom kort även att visa upp vårt nya varumärke – Plce Padel. Vår ambition är att skapa ett riktigt nice ”padel place” samt erbjuda ett stort utbud av aktiviteter, gruppträningar och events i hallen för alla målgrupper.”, skriver Plce Padel i ett inlägg på sociala medier.

(Annonslänk)

Som en del av förnyelsen har Albin Nyberg utsetts till tillfällig klubbchef. Nyberg, som är både en passionerad padelspelare och en erfaren tränare, har tidigare arbetat med drift av padelhallar och för den digitala plattformen Padel Mates. Han ser fram emot att personligen möta medlemmarna och ta emot deras förslag på hur verksamheten kan utvecklas.

Plce Padel planerar att inte bara erbjuda en ny plats för spel och samvaro men också att införa ett omfattande program med olika aktiviteter, gruppträningar och evenemang som ska tilltala alla åldrar och färdighetsnivåer. Det nya bokningssystemet som introduceras den 2 maj kommer att sammanföra alla tjänster och möjligheter i en enda app, Padel Mates, där spelare kan boka banor, anmäla sig till matcher och registrera sig för olika aktiviteter. Lanseringen av det nya systemet kommer att firas med ett stort event.

För att underlätta övergången till det nya systemet uppmanas alla spelare att ladda ner Padel Mates-appen och skapa en profil. Hallen ser också fram emot att snart presentera ytterligare uppgraderingar och förbättringar, både i fysisk form och i de tjänster som erbjuds.

”Vi planerar att inom kort renovera och fräscha upp hallen samt utöka utbudet i caféet och shopen. Har ni några önskemål så lyssnar vi gärna. Vi vill bygga den allra bästa av padelhallar”, skriver Plce Padel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 10:12
Senast uppdaterad: 23 april 2024 10:12

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors