🕝 1 minuter
Ska du ha en privat fest - Det här behöver du veta
Publicerad 16 april 2024 10:00
Uppdaterad 16 april 2024 02:59

Foto: Pexels

Ska du ha en privat fest? Nu påminner Södertälje kommun om vikten av att söka tillfälligt serveringstillstånd i god tid inför vårens och sommarens fester i hyrda lokaler där alkohol ska serveras.

– Många glömmer bort eller inte känner till att de behöver ansöka om serveringstillstånd, och då kommer ansökningarna in för sent, säger Paula Lindström, tillståndshandläggare i Södertälje kommun.

(Annonslänk)

När våren och sommaren närmar sig ökar antalet festliga tillställningar som bröllop, dop och studentfiranden. För de som planerar att hålla sina fester i hyrda lokaler, där alkoholservering är önskvärd, påminner Södertälje kommun om vikten av att ansöka om tillfälligt serveringstillstånd. Detta gäller särskilt om lokalen normalt används för försäljning av livsmedel, som en restaurang eller ett café, och inte redan har ett befintligt serveringstillstånd.

Privatpersoner som vill servera alkohol på sina privata tillställningar måste ansöka om tillståndet för slutna sällskap hos kommunen. Även de som redan innehar ett stadigvarande serveringstillstånd men behöver göra tillfälliga ändringar, som förlängd serveringstid, måste göra en ny ansökan. Handläggningstiden för dessa tillstånd uppgår normalt till mellan tre och fyra veckor, så det är viktigt att ansöka i god tid för att undvika komplikationer och förseningar.

– Vi råder dig som ska ha fest att kolla upp vad som gäller i den lokal där du ska vara. Och du får gärna ringa eller mejla till oss för att fråga om råd, säger Paula Lindström.

Dela artikeln