Uppdaterad 15 april 2024 02:04

Skärmdump: Aftonbladet TV

Efter en spännande och avgörande match på söndagskvällen i Västergård Arena, stod det klart att Telge SIBK:s damer som redan i mars tog hem seriesegern, återigen kvalificerat sig för Svenska Superligan, SSL.

Inför 867 åskådare stod mycket på spel under söndagens match. Telge SIBK hade redan två bortavinster bakom sig när de gick in på planen.

Matchens början var utmanande för Södertäljelaget som låg under med 0-2 efter den första perioden. Efter pausen förändrade laget sin strategi och speltempo vilket resulterade i en stark comeback och en ledning på 5-2.

Motståndarna från Skoghall gjorde ett tappert försök att återta kontrollen över matchen och lyckades minska underläget till 5-4. Trots deras ansträngningar, höll Telge SIBK ledningen och matchen avslutades med en sammanlagd seger på 2-1 i matcher. Denna triumf säkrar Telge SIBK:s plats i den högsta ligan nästa säsong, där de återigen får möta landets främsta lag.