🕝 2 minuter
Avgörande kvartsfinal för SBBK - "Årets viktigaste match"
Publicerad 9 april 2024 20:19
Uppdaterad 9 april 2024 20:19

Fotograf: Petra Gau

SBBK står inför en kritisk fjärde kvartsfinal mot Borås Basket imorgon kväll, där en seger är avgörande för att hålla säsongen vid liv och undvika ett tidigt sommaruppehåll.

– Vi behöver hela Södertäljes stöd, alla som kan behöver ta sig till Täljehallen och hjälpa oss bärga en till seger! Det är årets viktigaste match och vi behöver support från publiken och stödja med energi och passion, säger Sergi Brugué Garcia, SBBKs Head Coach.

Imorgon kväll väntar en spännande match i Täljehallen där SBBKs herrar tar sig an Borås Basket i den fjärde kvartsfinalen. Efter en nödvändig seger i måndags, är Södertäljelaget angeläget om att upprepa framgången och därmed hålla liv i hoppet om avancemang.

– Igår gjorde vi en riktigt bra match som ett lag och det är det enkla svaret till varför vi vann. Det handlade inte om taktik utan snarare om energi, karaktär, ledarskap och att vilja vinna mer än vad Borås Basket. Nu är det tillfälle att ta vara på det självförtroende och den motivation som gårdagens vinst byggt upp, samtidigt hålla fokus på nästa match och vara fullt inriktade att göra jobbet, säger cochen.

(Annonslänk)

Med en ställning av 2-1 till Borås Basket, laddar SBBK för att ge fansen en minnesvärd kväll och tvinga fram en femte och avgörande match i kvartsfinalserien. Matchen, som börjar 19:04, förväntas locka en stor publik.

– Det finns några nycklar i kommande match, först av allt behöver vi stoppa deras huvudsakliga poänggörare Ibi Watson och Jared Godfrey som är de två spelarna tar flest skott för deras Borås Basket. Det kommer innebära mycket individuellt ansvar för våra spelare att försvara dem med fullt fokus och respektera att de är bra skyttar. Borås är ett av de lag i SBL Herr med flest trepoängare satta över hela säsongen och har också visat det i den kvartsfinalserie att de är ett lag som skjuter oerhört bra från trepoängslinjen. En till nyckel imorgon är att stoppa amerikanska Ryan Logan, en stark spelfördelare för bortalaget från framför allt tresekundersområdet, säger Gerard Cunilleras, assisterande coach.

Imorgon vill SBBK ta kontroll över tempot och själva avgöra vilka skott som ska tas, inte bara acceptera de skott som Borås tillåter.

– Vi behöver balansera mellan avslut i tresekundersområdet och skott från trepoängslinjen! Vi (coachstaben) är helt säkra på att valen och balansen av skott kommer att leda till en högre procent mot korgen, avslutar Cunilleras.

Tillgängliga biljetter finns på SBBKS hemida, där fansen uppmanas att säkra sin plats för att stötta SBBK i denna avgörande match.

Fotograf: Petra Gau

Dela artikeln