Företag i fokus:

Avgörande kvartsfinal för SBBK – ”Årets viktigaste match”

PGU6989

Fotograf: Petra Gau

SBBK står inför en kritisk fjärde kvartsfinal mot Borås Basket imorgon kväll, där en seger är avgörande för att hålla säsongen vid liv och undvika ett tidigt sommaruppehåll.

– Vi behöver hela Södertäljes stöd, alla som kan behöver ta sig till Täljehallen och hjälpa oss bärga en till seger! Det är årets viktigaste match och vi behöver support från publiken och stödja med energi och passion, säger Sergi Brugué Garcia, SBBKs Head Coach.

Imorgon kväll väntar en spännande match i Täljehallen där SBBKs herrar tar sig an Borås Basket i den fjärde kvartsfinalen. Efter en nödvändig seger i måndags, är Södertäljelaget angeläget om att upprepa framgången och därmed hålla liv i hoppet om avancemang.

– Igår gjorde vi en riktigt bra match som ett lag och det är det enkla svaret till varför vi vann. Det handlade inte om taktik utan snarare om energi, karaktär, ledarskap och att vilja vinna mer än vad Borås Basket. Nu är det tillfälle att ta vara på det självförtroende och den motivation som gårdagens vinst byggt upp, samtidigt hålla fokus på nästa match och vara fullt inriktade att göra jobbet, säger cochen.

(Annonslänk)

Med en ställning av 2-1 till Borås Basket, laddar SBBK för att ge fansen en minnesvärd kväll och tvinga fram en femte och avgörande match i kvartsfinalserien. Matchen, som börjar 19:04, förväntas locka en stor publik.

– Det finns några nycklar i kommande match, först av allt behöver vi stoppa deras huvudsakliga poänggörare Ibi Watson och Jared Godfrey som är de två spelarna tar flest skott för deras Borås Basket. Det kommer innebära mycket individuellt ansvar för våra spelare att försvara dem med fullt fokus och respektera att de är bra skyttar. Borås är ett av de lag i SBL Herr med flest trepoängare satta över hela säsongen och har också visat det i den kvartsfinalserie att de är ett lag som skjuter oerhört bra från trepoängslinjen. En till nyckel imorgon är att stoppa amerikanska Ryan Logan, en stark spelfördelare för bortalaget från framför allt tresekundersområdet, säger Gerard Cunilleras, assisterande coach.

Imorgon vill SBBK ta kontroll över tempot och själva avgöra vilka skott som ska tas, inte bara acceptera de skott som Borås tillåter.

– Vi behöver balansera mellan avslut i tresekundersområdet och skott från trepoängslinjen! Vi (coachstaben) är helt säkra på att valen och balansen av skott kommer att leda till en högre procent mot korgen, avslutar Cunilleras.

Tillgängliga biljetter finns på SBBKS hemida, där fansen uppmanas att säkra sin plats för att stötta SBBK i denna avgörande match.

Fotograf: Petra Gau

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 april 2024 18:19
Senast uppdaterad: 9 april 2024 18:19

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors