🕝 1 minuter
Flicka åtalad för mordbrand efter bränder i Lunagaraget
Publicerad 3 april 2024 16:00
Uppdaterad 3 april 2024 17:01

Foto: Shamash Oyal

Efter att Lunagaraget drabbats av tre separata bränder inom loppet av en vecka har en 17-årig flicka åtalats för mordbrand. Utredningen pekar bland annat på bevis som samlats från flickans telefon.

Under en vecka i augusti, med datum markerade den 19:e, 21:a och 23:e, utsattes Lunagaraget för inte mindre än tre bränder. Detta ledde till att polisens misstankar snabbt riktades mot en tonåring, en flicka, som vid alla tillfällen stoppades i närheten av garaget.

(Annonslänk)

Bevisen inkluderar fotografier, sökhistorik på internet och meddelanden som visar ett uttalat intresse för bränder och relaterade ämnen. Särskilt uppmärksammat är kommunikation kring bränderna och meddelanden där hon uttrycker kännedom om misstankarna mot henne före den tredje branden.

Ytterligare vittnesmål tyder på att flickan sågs bärande på en flaska med okänd vätska i närheten av Lunagaraget kort innan en av bränderna utbröt. Nu åtalas den 17-åriga flickan för tre fall av mordbrand.

Ingen person skadades i någon av bränderna, men sex bilar förstördes i samband med bränderna i garaget. Trots de omfattande bevismaterialen och ögonvittnesmålen förnekar den misstänkta flickan alla anklagelser om brott.

Läs även: – UPPGIFTER: Barn misstänks ligga bakom samtliga bilbränder – En person gripen

Dela artikeln