Företag i fokus:

Han donerade hela vinstsumman till välgörenhet

148E203F-829D-4CFF-B42B-F7FB624C7607

Södertäljebon Eli Elias.
Foto: Privata

Efter en svår olycka som nästan kostade honom karriären, har Södertäljebon och kampsportaren Eli Elias gjort en anmärkningsvärd återkomst. Trots sjukhusbesök för njursten och Corona-symptom inför sin senaste match, säkrade Elias en imponerande seger och donerade sedan hela prissumman till barncancerfonden.

Södertäljebon Eli Elias, som sommaren 2021 drabbades av en allvarlig arbetsplatsolycka. När flera trodde att karriären var över lyckades han kämpa sig tillbaka till toppen av sporten han älskar. Hans resa tillbaka har krönts med framgångar, senast vid en gala i Bromma där han stod som segrare för andra gången i rad i sin kampsportskarriär.

Eli Elias besegrade Malmöbaserade kampsportaren, Hamid Tawana, i den tredje ronden.
Foto: Privat

– Det kändes sjukt bra eftersom jag visste att jag inte kunde gå fullt ut på alla cylindrar om man säger så, Eli Elias till Telgenytt.

Inför matchen stötte Elias på flera hinder, inklusive sjukhusbesök för njursten och symtom på Corona. Trots dessa utmaningar steg han in i ringen och mötte Hamid Tawana från Malmö. Efter en tuff och envis kamp kunde Elias i den tredje ronden säkra sin segern.

I en gest av oerhörd generositet valde Elias att donera hela sitt pris, 67 000 kronor, som han erhållit från matchen och sponsorer, till barncancerfonden. Denna handling av välgörenhet visar på en kämpe med ett stort hjärta, som inte bara slåss för egna segrar utan också för att göra skillnad i andra människors liv.

– När det gäller summan och donationen så var det faktiskt något som jag hade lovat mig själv. Efter att jag var inlagd på sjukhus så fick jag träffa en hel del unga människor som gick igenom med en hel del motgångar och andra bekymmer i livets gång. Jag bestämde mig där och då för att göra så gott jag kan bara för att liva upp glädjen ännu mer. Jag är inte i behov utav prispengarna så är det bara. Vill tacka Patrik och Linus som jobbar under Barncancerfonden och som har gjort detta möjligt och alla företag samt sponsorer som har varit en del av resan, tack åter igen, säger Elias.

Eli Elias donerade hela vinstsumman till välgörenhet.
Foto: Privat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 april 2024 14:46
Senast uppdaterad: 1 april 2024 14:46

Barn föll från balkong – Ambulanshelikopter tillkallad

Ambulans pressbild

Foto: Shamash Oyal

Enligt uppgifter till Telgenytt har en flicka fallit från en balkong i Geneta, vilket utlöste en omfattande räddningsoperation inklusive en ambulanshelikopter. Flickans skadeläge är ännu oklart.

Under måndagseftermiddagen inträffade en allvarlig olycka i Geneta där en liten flicka föll från en balkong. Räddningstjänsten, ambulanshelikopter och polis var snabbt på plats.

Foto: Shamash Oyal

Händelsen ägde rum strax efter klockan 16, då larmet gick om en kvinna som hade fallit från en hög höjd. Enligt uppgifter till telgenytt rör det sig om ett fall från första våningen från ett flerfamiljshus.

– Det rör sig om ett olycksfall, säger polisen till Telgenytt.

Skadeläget för flickan är ännu oklart, och sjukvårdspersonal arbetar intensivt för att stabilisera hennes tillstånd. Flera räddningsenheter, inklusive en ambulanshelikopter, kallades snabbt till olycksplatsen för att assistera i räddningstjänsten.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska flickan ha ramlat från första våningen. Flickan ska enligt uppgifter vara vid 8 års åldern.

Foto: Shamash Oyal

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2024 16:55
Senast uppdaterad: 13 maj 2024 17:24

Åklagare avslutar utredning efter pistolskott i Ronna

IMG_1201

I samband med en polisinsats i Södertälje i slutet av april, där två misstänkta med vapenliknande föremål greps, har en förundersökning om tjänstefel mot en polisman som avlossade ett varningsskott lagts ned.

En polisinsats i Ronna, Södertälje i slutet av april resulterade i att två misstänkta pistolmän greps och ett varningsskott avlossades.

(Annonslänk)

Området där personerna greps spärrades av för teknisk undersökning, där polisen gjorde viktiga upptäckter, bland annat ett misstänkt vapen. En förundersökning rörande grovt vapenbrott har inletts, och de gripna, en 17-åring och en 19-åring, har tidigare häktats. De misstänks för grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till LT är båda även misstänkta för mordförsök, något som åklagaren inte önskar kommentera.

Insatsen inleddes efter tips om personer med vapenliknande föremål. Under händelsen avlossade en polis ett varningsskott, vilket nu bedöms ha varit berättigat som en del av nödvärn.

Förutom det nedlagda fallet om tjänstefel, avvisade åklagaren även anklagelser om misshandel och hot i samband med gripandena, då inga bevis stödjer anklagelser om tjänstefel.

LÄSARVIDEO: Här grips misstänka pistolmämnen

Polisen på plats i Ronna efter gripandet i slutet av april
Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2024 12:23
Senast uppdaterad: 13 maj 2024 12:23

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors