🕝 1 minuter
Charlie Petersson släpper nytt debutalbum
Publicerad 31 mars 2024 07:00
Uppdaterad 31 mars 2024 01:16

Charlie Petersson
Foto: Alexander Isa

Med en mix av passion, talang och äventyr släpper Södertäljes egen Charlie Petersson sin djupt personliga låt ”Always Forever”, en försmak av hans efterlängtade debutalbum.

Charlie Petersson, Södertälje-talangen som redan gjort avtryck som skådespelare, tar nu steget fullt ut som musiker med släppet av ”Always Forever”. Denna ballad, som speglar hans resa och upplevelser genom Europa, är bara början på vad som lovar att bli en lysande musikkarriär. Efter framgången med sin dokumentär ”Street Tunes” på SVT Play, där han delade med sig av livet som gatumusikant, har Petersson fått erkännande för sitt unika uttryckssätt och sin förmåga att beröra.

(Annonslänk)

På långfredagen den 29 mars presenterade Petersson den känsloladdade balladen, en del av hans kommande debutalbum ”Millenialistic”. Låten är en hyllning till de musikaliska influenser som format honom; från 60-talets rock till 90-talets britpop och det tidiga 00-talets indiepop, där han särskilt hyllar det engelska 90-talets guldålder.

Genom samarbete med skivbolaget The Future Sound of Stockholm och den erfarna producenten Mats Björke (Mando Diao), visar Petersson upp en mångfacetterad talang som både låtskrivare, sångare och skådespelare.

Utöver sitt arbete i studion, har Petersson hållit ett imponerande schema med 75 liveframträdanden under 2023, vilket bevisar hans dedikation och kärlek till live-musiken. Med framträdanden i både svenska och internationella filmprojekt, inklusive en huvudroll mot Stellan och Gustaf Skarsgård, är Peterssons förmåga att fängsla publiken både på scen och skärm oförneklig.

Som en verklig ambassadör för mångsidighet, förbereder sig nu Charlie Petersson för att lansera ”Millenialistic” innan sommaren. Med en redan färgstark karriär bakom sig, och ett ännu ljusare framtidsperspektiv, är Petersson redo att sätta sin prägel på musikvärlden.

Dela artikeln