🕝 1 minuter
Ger stöd till evenemang - En boost för lokala initiativ
Publicerad 27 mars 2024 11:37
Uppdaterad 27 mars 2024 11:37

Foto: Alexander Isa

Södertälje kommun välkomnar ansökningar för sitt evenemangsbidrag 2024, med ett totalt anslag på 500 000 kronor. Detta initiativ syftar till att stärka Södertäljes varumärke genom att stödja evenemang som bidrar till kommunens attraktivitet.

I ett nytt drag för att främja Södertäljes ställning som en levande och innovativ plats, utlyser kommunen nu möjligheten att söka bidrag för evenemang som kan bidra till detta mål. Med en pott på en halv miljon kronor för 2024, står dörren öppen för arrangörer av varumärkesstärkande aktiviteter att ansöka om finansiellt stöd. Storleken på det enskilda bidraget varierar och baseras på flera faktorer, däribland evenemangets omfattning.

Evenemangsbidraget avser att stärka Södertäljes anseende som en attraktiv plats för både besökare och boende. För att säkerställa att bidragen fördelas rättvist och i linje med kommunens visioner, baseras urvalet på fastställda riktlinjer och en varumärkesplattform, samt specifika prioriteringar för 2024. Ansökningstillfällen ges vid fyra tillfällen under året, med slutdatum satta till den 8:e april, 10:e maj, 10:e september och 15:e november.

(Annonslänk)

För 2024 har kommunen identifierat fyra teman av särskild vikt för evenemangsbidraget: digitala evenemang och innovation, världskultur, ungdomars innovationer, samt språk- och läsutveckling. Dessa teman reflekterar kommunens ambitioner att inte bara främja kulturell mångfald och teknisk framåtblick, utan även att engagera unga i innovativa processer och stärka språklig och litterär utveckling.

Ansökningar bedöms av en evenemangsgrupp bestående av representanter från olika delar av kommunens organisation, för att säkerställa en mångsidig och rättvis bedömning. Särskilt fokus läggs på nya initiativ, evenemang som är under etablering, samt de som anses ha särskild betydelse för kommunens utveckling och varumärkesbyggande.

Med detta bidrag hoppas Södertälje kommun att inte bara berika det lokala kulturlivet utan även inspirera till nya initiativ som kan bidra till en positiv utveckling.

Dela artikeln