🕝 2 minuter
Erik Karlberg ny delägare på Telgenytt
Publicerad 26 mars 2024 07:00
Uppdaterad 27 mars 2024 00:44

Alexander Isa, ansvarig utgivare och nye delägaren, Erik Karlberg
Foto: Shamash Oyal

Telgenytt förstärker teknik och journalistik genom att knyta till sig lokala techprofilen Erik Karlberg.

Telgenytt fortsätter att växa. På bara tre år har tidningen etablerat en betydande närvaro och når varje dag en majoritet av Södertäljes befolkning. Med över 30 000 följare på sociala medier och omkring 200 000 personer som nås av tidningens innehåll varje månad, är Telgenytt en central källa till information och nyheter i Södertälje.

Nu tar tidningen nästa steg genom att välkomna Erik Karlberg som ny delägare. Erik kommer att ta plats i redaktionsledningen och bidra med sin omfattande erfarenhet inom både journalistisk och teknik.

– Erik har ett brinnande intresse för journalistik och för Södertälje som stad. Dessutom har han en lång karriär inom tech bakom sig och är utbildad journalist. Sammantaget är han den perfekta profilen för den riktning i vilken vi vill utveckla tidningen, säger Telgenytts grundare Alexander Isa.

Nye delägaren, Erik Karlberg
Foto: Shamash Oyal

Erik Karlberg var en aktiv del av Södertäljes krogliv under 00-talet, grundade och drev Apple-butiken Kantro Store och har engagerat sig i initiativ så som Tillsammans för Södertälje och Röda Korsets styrelse.

Som journalist har Erik Karlberg skrivit för tidningar som Katrineholms-Kuriren och Dagens Nyheter. Han har också en journalistexamen från Södertörns högskola.

– Jag har länge haft en vision om att bygga upp nästa generations lokaltidning med bas i Södertälje. Att få kliva in i det som Alexander byggt upp hittills är en fantastisk möjlighet att få realisera den drömmen och samtidigt ta Telgenytt till nästa nivå, säger Erik Karlberg.

Erik jobbar till vardags med e-handel för modevarumärken på det svenska techbolaget Centra. På Telgenytt kommer han att bidra med teknisk och affärsmässig utveckling, men även skriva krönikor och vara en röst i några av tidningens kommande format.

(Annonslänk)

Dela artikeln