Företag i fokus:

Erik Karlberg ny delägare på Telgenytt

Alexander-Erik

Alexander Isa, ansvarig utgivare och nye delägaren, Erik Karlberg
Foto: Shamash Oyal

Telgenytt förstärker teknik och journalistik genom att knyta till sig lokala techprofilen Erik Karlberg.

Telgenytt fortsätter att växa. På bara tre år har tidningen etablerat en betydande närvaro och når varje dag en majoritet av Södertäljes befolkning. Med över 30 000 följare på sociala medier och omkring 200 000 personer som nås av tidningens innehåll varje månad, är Telgenytt en central källa till information och nyheter i Södertälje.

Nu tar tidningen nästa steg genom att välkomna Erik Karlberg som ny delägare. Erik kommer att ta plats i redaktionsledningen och bidra med sin omfattande erfarenhet inom både journalistisk och teknik.

– Erik har ett brinnande intresse för journalistik och för Södertälje som stad. Dessutom har han en lång karriär inom tech bakom sig och är utbildad journalist. Sammantaget är han den perfekta profilen för den riktning i vilken vi vill utveckla tidningen, säger Telgenytts grundare Alexander Isa.

Nye delägaren, Erik Karlberg
Foto: Shamash Oyal

Erik Karlberg var en aktiv del av Södertäljes krogliv under 00-talet, grundade och drev Apple-butiken Kantro Store och har engagerat sig i initiativ så som Tillsammans för Södertälje och Röda Korsets styrelse.

Som journalist har Erik Karlberg skrivit för tidningar som Katrineholms-Kuriren och Dagens Nyheter. Han har också en journalistexamen från Södertörns högskola.

– Jag har länge haft en vision om att bygga upp nästa generations lokaltidning med bas i Södertälje. Att få kliva in i det som Alexander byggt upp hittills är en fantastisk möjlighet att få realisera den drömmen och samtidigt ta Telgenytt till nästa nivå, säger Erik Karlberg.

Erik jobbar till vardags med e-handel för modevarumärken på det svenska techbolaget Centra. På Telgenytt kommer han att bidra med teknisk och affärsmässig utveckling, men även skriva krönikor och vara en röst i några av tidningens kommande format.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2024 06:00
Senast uppdaterad: 26 mars 2024 23:44

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors