Företag i fokus:

Siktar på att rekrytera cirka 500 semestervikarier

D2DFD4F3-C4D1-4CD7-AE5B-D7F8B4C69BFF

Tobias Westergaard, verksamhetsstrateg på omsorgskontoret.
Foto: Privat

Med sikte på att rekrytera cirka 500 semestervikarier, välkomnar kommunens omsorgskontor ansökningar för sommarjobb 2024.

– Vi har ett bra introduktions- och utbildningspaket till dig när du börjar hos oss. Dessutom har du en handledare som stöttar dig din första tid på arbetsplatsen, säger Tobias Westergaard, verksamhetsstrateg på omsorgskontoret.

I en stor rekryteringskampanj efterlyser kommunens omsorgskontor nya talanger att ansluta till deras team som sommarvikarier. Med en öppen inbjudan till alla över 18 år, oavsett om man är i början av sin karriär eller pensionär med tid över, uppmanas intresserade som brinner för att göra skillnad i andra människors liv att ansöka.

Den ideala kandidaten är en person som är intresserad av att arbeta med människor, har en lyhörd och lösningsorienterad inställning samt är serviceinriktad. Kommunen betonar vikten av samarbetsförmåga och en positiv inställning till att bidra till andra människors välbefinnande.

– Inom våra verksamheter möter du dagligen olika typer av människor och situationer där du får en unik chans att träna på förmågor som empati, flexibilitet, teamwork, kreativitet och tålamod. Du finns som stöd för att göra livet enklare för någon som ibland behöver extra hjälp eller omsorg i vardagen, säger Tobias Westergaard.

(Annonslänk)

Som semestervikarie ges man chansen att säkerställa att personer i behov av stöd får njuta av trygga och angenäma dagar, samtidigt som de ordinarie medarbetarna får möjlighet att ta en välförtjänt paus. Dessa tjänster erbjuder inte bara stabila arbetsvillkor utan även en utmärkt möjlighet till personlig och professionell utveckling, med goda chanser till fortsatt anställning inom sektorn.

För de som är intresserade av att veta mer om vad arbetet inom omsorgen innebär, anordnar kommunen informationsmöten i stadshuset där potentiella sökande kan träffa ambassadörer från olika verksamhetsområden. Dessa representanter är redo att dela med sig av sina erfarenheter, svara på frågor och till och med hjälpa till med ansökningsprocessen på plats. Informationsmötena äger rum den 25 mars, 5 april, 10 maj och 24 maj, mellan kl. 14 och 17.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 mars 2024 17:24
Senast uppdaterad: 24 mars 2024 17:24

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors