Företag i fokus:

Gabriel Khajo från Södertälje kan få stipendium från kungen

B4D3D88F-C2DC-4750-9E85-9813F8853120-1

Gabriel Khajo
Foto: Shamash Oyal

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap har offentliggjort de tio toppkandidaterna för årets Kompassrosen-stipendium, där 21-åriga Gabriel Khajo från Södertälje utmärker sig som en inspirerande ung ledare inom El Sistema orkesterskolan.

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap har offentliggjort namnen på de tio ungdomar som har möjlighet att bli mottagare av Kompassrosen-stipendiet, en utmärkelse som belönar unga ledare för deras mod, omtanke och extraordinära handlingskraft. Bland dessa framstående kandidater finns Gabriel Khajo från Södertälje, en engagerad ung ledare inom El Sistema orkesterskolan, som genom sin insats i samhället och musiken visat på ett exceptionellt ledarskap.

– Min drivkraft är att hjälpa alla som behöver hjälp, vara en axel att vila på och ett öra som lyssnar när någon vill bli hörd. Jag brinner även för att hjälpa yngre att utvecklas och nå sin största potential. De är vår framtid och de ska få känna att de har makt över den., säger Gabriel Khajo

(Annonslänk)

Stipendiet, som uppgår till 50 000 kronor, kommer att delas ut av H.M. Konungen den 17 maj under en ceremoni på Kungl. Slottet. Det syftar till att stärka och inspirera unga ledare som med sin verksamhet bidrar till positiv samhällsförändring och personlig utveckling inom ledarskap.

I år har ett rekordantal av 367 nomineringar inkommit till stiftelsen, vilket understryker det växande intresset och behovet av att uppmärksamma unga ledare. Gabriel Khajo, som kom till Sverige från Syrien som sjuåring, har gjort sig känd genom sitt arbete med att förebygga sociala problem i utsatta områden och sitt aktiva deltagande i kulturella projekt. Hans bakgrund och engagemang i musik och teater, tillsammans med en uppfostran i socioekonomiskt utmanande omständigheter, belyser den mångsidighet och styrka som Gabriel bringar till sitt ledarskap.

Utöver sitt musikaliska och sociala arbete, har Gabriel genomgått en estetisk gymnasieutbildning i Stockholm, vilket ytterligare bevisar hans engagemang för konst och kultur som verktyg för samhällsförändring. Den slutliga urvalet av stipendiater, som kommer att avslöjas i slutet av april, väntas med spänning, där Gabriels bidrag till samhället och ledarskap redan gjort ett bestående intryck.

Läs även: – Premiär för ”Mitt Verona” – filmen från Södertäljes hjärta

Regissören Linda Mallik och skådespelaren Gabriel Khajo i samband med premiären av ”Mitt Verona”
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2024 15:09
Senast uppdaterad: 22 mars 2024 15:13

DEBATT: Starkare Europa, starkare Södertälje

Liberalerna-

Simona Mohamsson (L), Toppkandidat till Europaparlamentet
Pressbild

”Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje.”, det skriver debattörerna Simona Mohamsson (L) och Metin Hawsho (L)

(Annonslänk)

Det europeiska samarbetet har gett Europa fred, frihet och framgång. Genom samarbete har länderna kunnat lösa gemensamma utmaningar. Tack vare EU kan tusentals ton gods fraktas in och ut ur Södertälje hamn utan tullavgifter och handelshinder. Tusentals Södertäljebor kan resa till släktingar, vänner och familj som bor i Europa utan att behöva visa pass. Väldigt mycket med EU är väldigt bra men det finns saker som kan bli bättre.

  • Gängen måste bekämpas med en ny EU-polis
    Södertälje drabbas hårt av det fruktansvärda gängvåldet, medan gängledarna solar på spanska solkusten, utom räckhåll för svensk polis. EU måste öka samarbetet för att bekämpa brott. Det behövs en EU-polis som kan bekämpa brottsligheten över hela EU och ta fast gängledarna.
  • Möjliggör studier i fler länder genom Erasmus+.
    Erasmus+ gör det möjligt för ungdomar att studera utomlands och upptäcka världen. Vi vill att EU ökar budgeten till Erasmus för att fler ska kunna delta. Vi vill också att fler länder inkluderas, särskilt bör EU inleda förhandlingar med Storbritannien om återanslutning till Erasmus+.
  • Byt ut den svenska kronan mot Euro
    Sverige och Södertälje är beroende av handel och export med andra länder i Europa och många Södertäljebor har vänner och släkt nere på kontinenten. Det hade underlättat för både handel och relationer om Sverige blev fullvärdiga medlemmar i EU och införde Euro istället för svenska kronan.


Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje. För att kunna stoppa gängkriminaliteten, förbättra handeln och öppna portarna till Europa för Södertäljes elever behöver du rösta för ett starkare Europa. 

Den 9:e juni har du chansen att rösta för mer europeiskt samarbete. Med Liberalerna får du ett starkare Europa och ett starkare Södertälje. 

Simona Mohamsson (L)
Toppkandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)
Gruppledare Liberalerna Södertälje 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:05

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors