Företag i fokus:

Mästerskap i orientering lockade internationellt fält till Södertälje

432243846_384479131107831_2275108923863170509_n

Foto: Privat

Södertälje Nykvarn Orientering stod som värd för årets distriktsmästerskap i orientering vid Viksbergsskolan, med en imponerande samling av 900 deltagare från 18 länder.

(Annonslänk)

Det blev en spännande helg i Södertälje när distriktsmästerskapen i orientering ägde rum den 17 mars, med start och mål vid Viksbergsskolan.

Arrangemanget, som redan hade nått sin anmälningskapacitet, lovade en dag fylld med utmaningar och äventyr på de nyritade kartorna över Talbyskogarna, skapade av den lokalt fostrade och internationellt erkända elitlöparen Johan Ek Larsson.

Johan Giberg (till höger) från Södertälje Nykvarn Orientering
Foto: Privat

Med deltagare i åldern från 5 till 89 år, visade tävlingen en fantastisk bredd och samlade orienterare från hela världen, inklusive länder som USA, Spanien och Ukraina, för att nämna några. Denna mångfald underströk sportens globala tilltal och den svenska orienteringens höga status internationellt.

Tävlingen indelades i olika klasser, med 256 för damer, 510 för herrar samt 128 motionsklasser, vilket bekräftade evenemangets omfattning och popularitet. Förutom de tävlande välkomnade arrangörerna även besökare att delta på öppna banor och inskolningsprogram under tävlingsdagen, vilket gjorde mästerskapen till en inkluderande händelse för alla åldrar och nivåer.

Arrangörens förmåga att locka en så pass stor och internationell skara deltagare till Södertälje visade på orienteringens styrka som sport och dess förmåga att förena människor över gränser genom gemenskap och tävlingsanda. Med vårens ankomst och snötäcket som hade dragit sig tillbaka var förutsättningarna perfekta för ett minnesvärt mästerskap i orienteringens tecken.

Södertälje Nykvarn Orientering
Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2024 08:17

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors