Företag i fokus:

Så tjänar du in flest bonuspoäng på ditt kreditkort

arRoFis

Få ut mer av ditt kreditkort genom att tjäna in bonuspoäng som kan ge dig värdefulla förmåner. Bonusprogram på kreditkort har blivit alltmer populära, och med rätt strategi kan du maximera dina poäng och få ut det mesta av ditt kort.

1. Välja rätt kreditkort

Det första steget är att identifiera dina behov och mål med bonuspoäng. Vill du ha cashback, resepoäng eller specifika förmåner? Var beredd att betala en årsavgift för ett kort med mer generösa bonusprogram. Räntenivån och poängens värde är också viktiga faktorer att beakta. Använd oberoende tjänster för att jämföra olika kreditkort och erbjudanden.

2. Maximera din intjäning av poäng

Använd ditt kreditkort för alla vardagsköp och utnyttja bonusar och erbjudanden. Betala alltid fakturan i tid för att undvika onödiga räntekostnader. Ta del av kampanjer och kampanjer för att öka din poängsaldo snabbare. Samla poäng med partnerprogram för att utöka dina intjäningsmöjligheter.

3. Optimera användning av bonuspoäng

Välj rätt belöning för att få ut maximalt värde av dina poäng. Planera dina resor och inköp i god tid för bästa tillgänglighet. Följ programmets villkor för att undvika oväntade avgifter eller utgångsdatum.

Kreditkort som ger bonus och poäng

Det finns en mängd olika kreditkort som ger bonus och poäng på marknaden. Exempel på typer av bonusprogram inkluderar:

 • Cashback: Du kan till exempel få mellan 1,5% – 15% i cashback på dina köp, beroende på beloppet och var du handlar.
 • Reseprogram: Samla poäng som kan användas till flygbiljetter, hotellvistelser och andra reseutgifter.
 • Varuprogram: Med sparade bonuspoäng kan du byta ut mot upplevelser, såsom avkopplande spadagar eller spännande biobesök.
 • Förmånsprogram: Få exklusiva erbjudanden och rabatter hos specifika partners såsom extra poäng vid köp av flygresor, rabatter på hyrbilar.

Välj bonuskortet som passar dig:

 • Jämför olika erbjudanden: Använd tabeller och recensioner för att jämföra bonusprogram, årsavgifter, räntenivåer och andra villkor.
 • Läs recensioner: Få värdefull information från andra användare av specifika kreditkort.
 • Tänk på dina behov: Välj ett kort med bonusprogram som matchar dina vanliga köp och utgifter.

Tips för att tjäna in flest bonuspoäng:

Det finns flera tillvägagångssätt för att maximera bonuspoängen på alla inköp som görs med kortet. Det kan handla om att välja rätt kort vid rätt köp, se till att omvandla bonuspoängen till produkter eller upplevelser, eller att betala fakturorna med kreditkortet för att få bonus samtidigt.

Nedan följer en lista över tillfällen att använda ditt bonuskort:

 • Använd ditt kreditkort för alla vardagsköp, t.ex. mat, bensin och shopping.
 • Utnyttja bonuskategorier och erbjudanden som ger extra poäng på specifika köp.
 • Ta del av kampanjer och bonusaktiviteter för att öka din poängsaldo.
 • Samla poäng med partnerprogram för att utöka dina intjäningsmöjligheter.
 •   Välj rätt belöning för dina poäng och få ut maximalt värde.
 •   Planera dina resor och inköp i god tid för bästa tillgänglighet.
 • Följ bonusprogrammets villkor för att undvika oväntade avgifter eller utgångsdatum.

Tänk även alltid på att betala din faktura i tid för att undvika räntekostnader på ditt kreditkort eller övriga avgifter. Nyckeln till en lönsam användning av ett kreditkort handlar till stor del om att använda det på rätt sätt, och vid rätt tillfälle.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 mars 2024 01:00
Senast uppdaterad: 19 mars 2024 09:34

Dahlström: ”Inget svårt beslut från min sida”

Jacob Dahlström

Jacob Dahlström missade över 20 matcher för SSK på grund av skada
Foto: Shamash Oyal

Jacob Dahlström har ett långt förflutet i Södertälje Sportklubb. Nu har han förlängt ytterligare ett år med SSK.

När SSK 2015 ramlade ur Hockeyallsvenskan lämnade också ”Dahla” klubben. Efter att ha spelat i några andra klubbar så kom han tillbaka till klubben igen inför säsongen 2020-21. Nu påbörjar han sin femte raka säsong i Södertälje.

-Det är i SSK jag vill spela och trivs otroligt bra i laget och föreningen. Så det var inget svårt beslut från min sida, säger Dahlström.

Varför blev det bara ett år för dig?

-Det kändes rätt för bägge parter att göra det.

Triggar det lite extra också i och med att slutet blev som det blev?

-Ja, verkligen. Man är ju inte nöjd med slutet. Det vill man helst göra om, nu går ju inte det så då får vi försöka nästa år igen.

Man får ofta höra ordet revanschlusta från olika spelare och ledare när resultaten och spelet inte lever upp till förväntningarna.
Att det inte bara blir ord som låter bra i stunden utan att det omsätts till handling är inte alltid självklart. Dahlström resonerar lite om hur man kan tänka och agera.

-Det man måste först göra är en analys och det påbörjades direkt dagen efter vi hade åkt ur. Möten med tränare och sportchefer, allt från spel till hur gruppdynamiken har varit.

-Sedan gäller det ju att bryta ner det i slutspelsmatcherna. Vad var det som vi kunde gjort bättre, vad var det som studsade emot. Vad var det vi gjorde bra?

Vad kommer man fram till i de samtalen?

-En sak man kan se direkt är effektiviteten. Det är fakta, vi var för dåliga i specialteams.

-Sedan ta med sig också att det blir än mer viktigt med sådana punkter i ett slutspel, för du blir ännu mer synad i en matchspelsserie. Till exempel i specialteams där vi torskar inbördes, då blir det väldigt svårt att vinna en slutspelsserie.

Det här med den dåliga effektiviteten, hur kan man bryta ner den i detaljer, vad det beror på?

-Det är svårt att inte låta för klyschig men där har vi varit för veka in mot kassen. Det är en grej, det finns ju rätt mycket fakta i hur du gör mål. Och mycket mål görs ju med trafik, mycket driv mot kassen.

-Det var helt enkelt för dåligt. Sedan är det ju, vill inte skylla på otur men vi hade ju sjukt mycket lägen som likaväl kan gå in. Man får ju ändå se det, mycket A-chanser, skapade mycket bra lägen.

-Tillräckligt många för att vinna matcher? Förstår att man undrar, varför gjorde vi inte det? Det enkla svaret är väl att vi inte var tillräckligt skarpa, inte tillräckligt bra in på kassen. Det är svårt att svara på något annat sätt.

Foto: Shamash Oyal

Ett analysarbete har pågått sedan säsongen tog slut och någonstans måste spelare, tränarteam och övrig sportslig ledning mer och mer släppa över fokus på säsongen som kommer. Det håller Jacob med om, även fast den förra gör sig påmind lite fortfarande.

-Det är både och. Det kommer väl ske ett analysarbete ett tag fram över. Men personligen så är man fortfarande bitter, det är svårt att titta på slutspelet nu. Man vill ju fortfarande spela.

-Men sedan vet man ju att det kommer en ny säsong och man måste börja förbereda sig för den. Det är klart att man börja fundera på nästa, dra i gång träningen och ställa om mentalt. Det är ett måste, kan inte gå runt ett halvår och vara bitter.

Börjar barmarksträningen snart?

-Det kommer väl dra i gång om inte allt för länge. Gissningsvis om någon vecka. Vet inte hur upplägget kommer att se ut.

Läs mer: Hade höga förväntningar på sig: ”Jag hade extremt många chanser”

Säsongen blev strulig för Jacob Dahlström då han efter en skada och operation missade mer än tjugo matcher i grundserien. Så här säger han om sin egen säsong:

-Personligen var det en ganska ryckig säsong, hade strul med en fot i början av säsongen. Så kom jag till det skedet att jag var tvungen att operera för att den skulle bli bra.

-Så jag missade rätt mycket och det var första gången på seniornivå som jag varit borta så länge. Det var tuffare än jag trodde, att vara borta både från laget och isträningen så länge. Det var rätt tufft att komma tillbaka men sedan började kroppen kännas bättre ju närmare inpå slutspelet vi kom.

”Dahla” hade önskat mer av sitt spel men accepterar ändå sin roll i laget och finner sig till rätta i hierarkin.

-Självklart ville man bidra mer offensivt även om jag är en defensivt lagd spelare. Jag kan sätta stolthet i att stänga ner motståndarnas kedjor. Sedan spelade jag mycket peneltykill och där ville vi upp i procent.

Ja, ert boxplay har ju varit upp och ner, ni fick inte riktigt ordning på det.

-Nej, vi började väldigt tufft och jobbade mycket i uppförsbacke med att jobba upp procenten. Det är något vi har som förbättringspotential till nästa säsong.

-Annars en ganska ryckig säsong som var väldigt utmanande men det var skönt att komma tillbaka och tyckte ändå det kändes lite bättre på slutet.

Blev det svårare än du hade förväntat dig att komma tillbaka efter skadan och operationen?

-Ja det var det. Man visste ju inte vad som väntade när man blev borta mitt under säsongen. Just när det är foten också är det svårt att hålla i gång, det går ju inte att hålla i gång träningen under rehabtiden.

-Men jag är glad att jag gjorde den och att den blev bra, det var det viktigaste.

Det är inget av skadan som hämmar dig nu då?

-Nej, verkligen inte. Den är som den ska vara.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 14:15
Senast uppdaterad: 12 april 2024 14:15

Aljoša Lagumžija nominerad till Årets Centrumutvecklare

434876583_10160809765333961_8307069824768195509_n

Finalisterna i Halmstad.
Foto: Privat

Aljoša Lagumžija från Södertälje är en av de tre finalisterna till den prestigefyllda titeln Årets Centrumutvecklare 2024, en utmärkelse som erkänner betydande insatser inom stads- och centrumutveckling.

Finalisterna till Årets Centrumutvecklare 2024 har nu offentliggjorts, och bland de utvalda finner vi Södertäljes egna Aljoša Lagumžija. Tillsammans med Johan Jönsson från Hässleholm och Charlotte Svärd från Kristianstad, står Lagumžija i rampljuset som en av de främsta aktörerna inom svensk centrumutveckling.

Denna trio tillkännagavs som finalister under den nationella årskonferensen för Sveriges centrum- och platsutvecklare som hölls i Halmstad igår, torsdagen den 11 april.

Aljoša Lagumžija, VD Södertälje City, nominerades som finalist i Halmstad under torsdagen.
Foto: Privat

– Är otroligt stolt och glad över nomineringen och att mitt och mina kollegors arbete i Södertälje uppmärksammas nationellt och inom branschen. Detta sätter Södertälje på kartan i ett positivt sammanhang, säger centrumchefen, Aljoša Lagumžija, till Telgenytt.

Årets Centrumutvecklare är en utmärkelse som har delats ut av föreningen Sveriges Centrumutvecklare sedan 2012. Priset ges till en person som framgångsrikt har drivit utvecklingsprocesser, projekt, kampanjer eller arbeten som bidrar till att förbättra och vitalisera stadskärnor, handelsplatser eller köpcentra. Aljoša Lagumžija har med sin insats satt Södertälje på kartan för framstående centrumutveckling, vilket nu har gett honom en välförtjänt plats bland finalisterna. Vinnaren av utmärkelsen kommer att avslöjas senare under året.

– Vi har fått in många bra nomineringar från representanter i kommuner, fastighetsägare eller branschkollegor runt om i landet på personer som de vill lyfta och som alla gör stordåd på sina platser. Nu är de tre finalisterna utsedda och vi ser fram emot Svenska Stadskärnors årskonferens i Malmö den 21 maj där vinnaren utses, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges centrum- och platsutvecklare och ordförande i juryn för Årets Centrumutvecklare.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 11:08
Senast uppdaterad: 12 april 2024 11:08

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors