🕝 1 minuter
35-åringen häktad för mord på kvinna i Ronna
Publicerad 14 mars 2024 20:50
Uppdaterad 14 mars 2024 20:50

Den man som greps efter att en kvinna hittades död i en bostad i Ronna har nu häktats, misstänkt på sannolika skäl för mord på kvinnan.

(Annonslänk)

Det var under söndagseftermiddagen, då en kvinna i 35-årsåldern hittades död i sin lägenhet på Hövdingevägen. Efter att polisen larmades till platsen strax före klockan 16, kunde kvinnans död konstateras senare under kvällen. En man, jämnårig med offret och med vilken hon hade en relation, greps misstänkt för hennes död.

Det var den misstänkte själv som slog larm till polisen genom ett samtal till 112, där han uppgav att han hade sovit hela dagen och först vid uppvaknande upptäckt att kvinnan var död. Mannen, som nu står anklagad för mord, är inte främmande för rättsväsendet. Redan i februari i år dömdes han för vapenbrott, och han har även tidigare domar för narkotikabrott.

Åklagaren har nu beslutat att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Detta markerar början på en djupgående utredning som inkluderar tekniska undersökningar, analyser och förhör. Dessa åtgärder är avsedda att klarlägga omständigheterna kring händelsen och fastställa den misstänktes skuld.

Utredningen fortsätter och åklagaren har fram till den 28 mars på sig att väcka åtal mot den misstänkte.

Dela artikeln