Företag i fokus:

Norska duons triumf i Mello – Jacqline på en nionde plats

SVT

Norska tvillingduon Marcus & Martinus
Fotograf: Alma Bengtsson/SVT

I en historisk vändning vann norska tvillingduon Marcus & Martinus Melodifestivalen 2024, medan Järnatjejen Jacqline Mossberg Mounkassa visade stark kämparanda men slutade på nionde plats.

I lördagskvällens Melodifestivalen, som hölls i Friends Arena, stod det klart att norska Marcus & Martinus inte bara levde upp till favorittrycket utan också skrev historia genom att bli den första helt utländska gruppen att vinna tävlingen. Med sin låt ”Unforgettable” lyckades de charma den svenska publiken och juryn till en övertygande seger med 177 poäng.

Med sin seger i Melodifestivalen 2024 står nu Marcus & Martinus inför nästa stora utmaning – att representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj.

Jacqline Mossberg Mounkassa efter segern i Växsjö
Fotograf: Stina Stjernkvist/SVT

Jacqline Mossberg Mounkassa, som gjorde debut i Melodifestivalen, nådde inte hela vägen fram.

Trots att vara mitt i en tuff förkylning gjorde Mounkassa från Järna en beundransvärd insats på scenen med låten ”Effortless”.

– Jag blev sjuk direkt efter att jag gick vidare till final och jag har varit sjuk sedan dess, men jag försöker att bara fokusera på att göra det bästa jag kan, sade Jacqline, innan finaluppträdandet, till SVT:

Hon kämpade sig igenom de tre minuterna med en imponerande framtoning, vilket resulterade i en nionde plats och 61 poäng.

– Jag är jättenöjd. Jag kände verkligen när jag gick av att ”yes, där satt den, säger Jacqline till LT.

Samtidigt delar hon med sig av spännande nyheter till tidningen om kommande musiksläpp och sin sommarturné, där fansen får chansen att se henne live.

Resultat från Melodifestivalens final 2024.

Vinnare: Unforgettable – Marcus & Martinus (177 poäng)
Plats 2: Que Sera – Medina (104 poäng)
Plats 3: Heroes Are Calling – Smash Into Pieces (90 poäng)
Plats 4: Give My Heart A Break – Cazzi Opeia (87 poäng)
Plats 5: Dragon – LIAMOO (83 poäng)
Plats 6: Happy That You Found Me – Danny Saucedo (74 poäng)
Plats 7: When I’m Gone – Maria Sur (72 poäng)
Plats 8: Light – Annika Wickihalder (63 poäng)
Plats 9: Effortless – Jacqline (61 poäng)
Plats 10
: Back To My Roots – Jay Smith (46 poäng)
Plats 11: Awful Liar – Lisa Ajax (37 poäng)
Plats 12: It’s Not Easy to Write a Love Song – Dotter (34 poäng)

Antal röstande: 1 028 327
Antal kronor insamlade till Radiohjälpen: 1 949 008 kr
Källa: SVT

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 mars 2024 23:09
Senast uppdaterad: 9 mars 2024 23:13

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors