Företag i fokus:

Så vill Södertälje City locka fler besökare till stadskärnan

Södertälje City, Malin, Erik, Aljosa

Malin Eriksson, Erik Hanzon och Aljosa Lagumdzija, från centrumföreningen Södertälje City.
Pressbild: Södertälje City

För att stimulera Södertäljes stadskärna och locka fler besökare presenterar galleriorna och centrumföreningen Södertälje City en spännande ny satsning under namnet ”Sunday Funday”.

Initiativtagare i Södertälje strävar efter att ge stadskärnan mer puls och rörelse.

”Sunday Funday” är namnet på den nya satsningen som gemensamt skapas av Kringlan, Telgehuset, Lunagallerian och Södertälje City under 2024. Genom ett samarbete mellan fastighetsägarna Stadsrum Fastigheter (Kringlan & Telgehuset), Telge Fastigheter (Lunagallerian) och centrumföreningen Södertälje City, vill man aktivera söndagarna och locka fler besökare till staden.

– Det är viktigt att vi har en levande stadskärna alla dagar i veckan. Vi står helhjärtat bakom denna gemensamma satsning på att stärka upp utbudet och anledningarna att besöka stadskärnan även på söndagar. Detta ska bli riktigt kul att genomföra, säger Dikran Masso, Affärs- och Centrumutvecklare, Telge Fastigheter.

(Annonslänk)

Premiären för ”Sunday Funday” äger rum den 10 mars och inkluderar aktiviteter såsom zumba, Friskis jympa och andra roliga inslag från Friskis & Svettis samt Fitness24Seven, som kommer att äga rum i galleriorna. Framöver planeras tävlingar där besökare kan vinna presentkort, och under lönehelgerna kommer glada maskotfigurer att välkomna besökare till en rolig dag i city.

– Vi vill att Södertälje City ska vara en självklar mötesplats för hela familjen, och fokuserar på teman som barnaktiviteter, träning/hälsa, tävlingar och musik/kultur, säger Evelina Keijser, Marknadsansvarig Stadsrum Fastigheter.

Många av de planerade aktiviteterna bygger på samverkan mellan lokala aktörer, vilket stärker gemenskapen och känslan av samhörighet i Södertälje. Med ”Sunday Funday” hoppas man på att skapa en livfull och attraktiv stadskärna för både invånare och besökare.

– Vi välkomnar fler att höra av sig om man vill vara med och anordna något roligt med oss här i stadskärnan. Det är enkelt fixat och ett kul sammanhang att möta Södertäljeborna i, säger Malin Eriksson, Kund- och Eventansvarig Södertälje City.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 mars 2024 09:03
Senast uppdaterad: 6 mars 2024 09:03

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors