🕝 2 minuter
Så vill Södertälje City locka fler besökare till stadskärnan
Publicerad 6 mars 2024 10:03
Uppdaterad 6 mars 2024 10:03

Malin Eriksson, Erik Hanzon och Aljosa Lagumdzija, från centrumföreningen Södertälje City.
Pressbild: Södertälje City

För att stimulera Södertäljes stadskärna och locka fler besökare presenterar galleriorna och centrumföreningen Södertälje City en spännande ny satsning under namnet ”Sunday Funday”.

Initiativtagare i Södertälje strävar efter att ge stadskärnan mer puls och rörelse.

”Sunday Funday” är namnet på den nya satsningen som gemensamt skapas av Kringlan, Telgehuset, Lunagallerian och Södertälje City under 2024. Genom ett samarbete mellan fastighetsägarna Stadsrum Fastigheter (Kringlan & Telgehuset), Telge Fastigheter (Lunagallerian) och centrumföreningen Södertälje City, vill man aktivera söndagarna och locka fler besökare till staden.

– Det är viktigt att vi har en levande stadskärna alla dagar i veckan. Vi står helhjärtat bakom denna gemensamma satsning på att stärka upp utbudet och anledningarna att besöka stadskärnan även på söndagar. Detta ska bli riktigt kul att genomföra, säger Dikran Masso, Affärs- och Centrumutvecklare, Telge Fastigheter.

(Annonslänk)

Premiären för ”Sunday Funday” äger rum den 10 mars och inkluderar aktiviteter såsom zumba, Friskis jympa och andra roliga inslag från Friskis & Svettis samt Fitness24Seven, som kommer att äga rum i galleriorna. Framöver planeras tävlingar där besökare kan vinna presentkort, och under lönehelgerna kommer glada maskotfigurer att välkomna besökare till en rolig dag i city.

– Vi vill att Södertälje City ska vara en självklar mötesplats för hela familjen, och fokuserar på teman som barnaktiviteter, träning/hälsa, tävlingar och musik/kultur, säger Evelina Keijser, Marknadsansvarig Stadsrum Fastigheter.

Många av de planerade aktiviteterna bygger på samverkan mellan lokala aktörer, vilket stärker gemenskapen och känslan av samhörighet i Södertälje. Med ”Sunday Funday” hoppas man på att skapa en livfull och attraktiv stadskärna för både invånare och besökare.

– Vi välkomnar fler att höra av sig om man vill vara med och anordna något roligt med oss här i stadskärnan. Det är enkelt fixat och ett kul sammanhang att möta Södertäljeborna i, säger Malin Eriksson, Kund- och Eventansvarig Södertälje City.

Dela artikeln