Företag i fokus:

Nedsläpp Tingsryd: ”Kan han spela så kommer han att göra det”

Nedsläpp med Magnus Bogren

Magnus Bogren och laget går in i sista veckan med seriematcher, sedan stundar slutspelet.
Foto: Daniel Hansson

Det är två matcher kvar i grundserien för SSK, Tingsryd på hemmaplan imorgon och på fredag i sista omgången möter SSK Östersund på bortaplan.

Bogren: -Där är mycket forwards och det är tuff konkurrens.

Det är inte bara placeringen i tabellen att ta hänsyn till, utan även att hitta känslan och tryggheten i spelet. Att komma in med en go känsla i slutspelet helt enkelt.

-Klart att det är lite både och. Först och främst handlar det om att vinna matcherna och det är det viktigaste. Sedan är klart att det också är viktigt att spela bra, göra två riktigt bra prestationer. Men det är ändå det att vi ser till att göra vårt och så får vi se vart vi hamnar därefter.

Det har varit matchledigt för SSK sedan i fredags, då laget förlorade ett straffavgörande mot Nybro på deras hemmaplan. Läge då att slipa på sådant som man inte varit riktigt nöjda med i spelet de senaste matcherna.

-Vi tycker väl ändå att vi har gjort rätt så bra matcher de sista fyra matcherna. Det vi framförallt har fokuserat på är tempot, jag tycker vi kan driva upp det mer, tycker vi behöver bli lite bättre i offensiva spelet. Där har vi jobbat med lite olika delar, så det är väl det vi har haft mest fokus på nu de två senaste träningarna.

(Annonslänk)

Att bli mer effektiva när målchanser uppstår, går det att träna på, eller är det mer instinkten i matcherna som det handlar om?

-Absolut kan man träna på vissa delar i det som vi vill se. Men till syvende och sist handlar det om att bli mer distinkt i sakerna och göra det mycket svårare för motståndarna. Jag tror inte heller man ska prata för mycket om det.

-Vi har bevisligen gjort väldigt mycket mål under säsongen så kunnandet finns, det gäller att få killarna att släppa ner axlarna och köra än att hålla på att påtala det hela tiden.

Specialteams blir ofta en avgörande faktor i ett slutspel där matcherna kan bli extra ”griniga” och där två lag tar ut varandra i matcherna. Powerplay är en spelform som har hackat lite för SSK på slutet och även där kommer det finnas tid att slipa på detaljer.

-Specialteams är alltid något som vi utvärderar och jobbar med, sedan hur mycket vi kommer att jobba med det vill jag hålla lite inom laget. Det är absolut en viktig grej och klart något vi kommer ha fokus på.

-Samma där, vi har visat att vi kan det och göra det väldigt bra. Kunskapen finns, det gäller att bli lite enklare, framför allt i powerplay, bli lite enklare i spelet.

Är det inte så att ni ger spelarna lite ansvar att hitta lite nya varianter och ideér? För att bli mer svårlästa.

-Jo, vi tittar på det. Det är Grossa och Zacke som mestadels har det. Jag vet att de jobbar stenhårt med det. Absolut tittar man på olika varianter men samtidigt tror jag inte på att ändra för mycket. Det ser man på bra lag också, det är inte mycket ändringar utan att våga ta lägena när de finns där.  

Det alla ssksupportrar hoppats på, Linus Videll är på väg tillbaka i spel
Foto: Shamash Oyal

Tänker mest på att ha något extra verktyg i lådan för att lösa upp knutarna i tajta matcher där två lag tar ut varandra så att säga.

-Jo men det vet jag att de pratar om.

Sedan tidigare vet vi att Veeti Vainio har varit borta länge på grund av sin skada, Linus Vidells historia känner vi till och att han börjat känna sig för på is. Olli Vainio utgick mot Nybro senast, skadan ska inte vara av allvarligare art enligt Bogren.

-Olli är närmast spel. I övrigt har jag inte mer att säga än vad Adam och fysioteamet har gått ut med. Det är de som sköter den delen vad gäller Linus och Veeti. Olli ligger närmast spel, sedan om han är med på fredag kan jag inte säga, han spelar inte imorgon i alla fall. Vi kommer inte att riskera något.

Hur bör man tänka kring Linus? Han ska ju själv känna att han kan bidra till laget.

-Kan han spela så kommer han att göra det. Sedan får man ta det där ifrån, det finns inget läge att göra det nu. Han är så pass professionell så han kommer att hantera det på bästa sätt. Vad man kan förvänta sig låter jag andra spekulera i. Jag vet hur bra han kan vara och han är en viktig spelare på olika sätt.

-När det är dags kommer han att spela givetvis, så är det.

Mönstrar ni annars samma uppställning som mot Nybro?

-Det bestämmer vi imorgon. Vi har lite olika scenario, men där är mycket forwards och det är tuff konkurrens, det är som det är och bara att gilla läget. Se till att vara förberedd på bästa sätt för alla, det kan hända mycket.

-Vi får se hur vi sätter upp laget imorgon men vi har fjorton forwards tillgängliga i alla fall.

(Annonslänk)

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 18:51
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 21:59

Stark tillväxt och rekordresultat i första kvartalet

Scania Fotograf. Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Scania rapporterar en imponerande prestation med rekordhöga resultat och ökade marknadsandelar, drivet av framgångarna med deras nya Scania Super-serie.

Scania har inlett 2024 med betydande framgångar enligt deras senaste delårsrapport för januari till mars. Företagets nettoomsättning steg med 20 procent till 55,1 miljarder kronor, och det justerade rörelseresultatet ökade till 8,0 miljarder kronor, vilket motsvarar en förbättrad rörelsemarginal på 14,5 procent. Dessa siffror markerar en period av stark tillväxt och effektivitetsförbättringar.

– Scanias försäljning var stark och vi levererar vårt bästa rörelseresultat någonsin under ett kvartal. Denna framgång beror på höga produktionsvolymer med leveranser som ökat med 17 procent jämfört med förra året. Dessutom har utrullningen av vår bränsleeffektiva Scania Super ökad våra marknadsandelar, kommenterar VD Christian Levin.

(Annonslänk)

Antalet fordon som levererades under perioden ökade med 17 procent till 26 496, trots en minskning i antalet nollutsläppsfordon jämfört med föregående år. Trots detta visar en ökning av orderingången på nollutsläppsfordon till 133 att intresset för miljövänligare alternativ fortsätter att växa.

Den robusta efterfrågan på lastbilar stöds av globala trender som ersättning av äldre fordon och stark ekonomisk aktivitet, särskilt i Latinamerika där en återhämtning, driven av jordbruk och gruvindustri i Brasilien, har noterats. Denna återhämtning balanserar en normaliserande efterfrågan i Europa.

Scanias arbete med att effektivisera sin produktionskedja har resulterat i ökade volymer och kortare ledtider, vilket förbättrar både leveransprecision och lönsamhet. Företagets fokus på att stärka sin leveranskedja och kapacitetsutnyttjande understryker dess anpassningsförmåga i en snabbföränderlig marknad.

Sammanfattningsvis står Scania starkt rustat för 2024 med en solid bas för fortsatt tillväxt och innovation, vilket är särskilt tydligt i deras satsningar på nollutsläppsfordon och den globala expansionsstrategin.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 18:05

Bröderna Ashour och Andre tar över Coops tidigare lokal

11223344556677

Foto: Alexander Isa

Bröderna Ashour och Andre Anwer tar över den före detta Coop-butiken på Klockarvägen i Geneta. Planen är att öppna livsmedelsbutiken VARDAX marknad med fokus på både svenska och internationella varor. En intervju genomfördes för att få reda på deras planer och tankar inför den kommande etableringen.

– Vi såg potentialen direkt och tvekade inte att signera för lokalen, säger bröderna till Telgenytt, och berättar att de tar tjänstledigt från Scania för att följa drömmen.

Bröderna Ashour, 32, och Andre, 24, båda med en maskiningenjörsexamen i bagaget från KTH samt MBA – Internationell marknadsföring vid EU Business School Barcelona, öppnar inom kort sin nya livsmedelsbutik i Geneta, men exakt öppningsdatum hålls hemligt. På deras Instagramsida pågår en tävling där följare kan gissa öppningsdatumet för chansen att vinna ett presentkort värt tusen kronor. Tävlingen avslutas den första maj.

Idag är båda tjänstemän på Scania, men de har tagit tjänstledigt för att satsa helhjärtat på sin dröm och den egna verksamheten.

– Jag har alltid sagt att Scania är en riktigt bra arbetsgivare. Scania sitter i hjärtat. Men å andra sidan, vi kommer från en entreprenörsfamilj. Vår äldre bror driver eget företag utomlands. Farsan har alltid haft eget och vi har blivit inspirerade av det de har lyckats åstadkomma och följa den vägen, säger Ashour.

Coop på Klockarvägen i Geneta blir livsmedelsbutiken VARDAX.
Bild: Kartor

Den nya livsmedelsbutiken på Klockarvägen kommer att erbjuda en mix av svenska och internationella varor i syfte att attrahera både gamla och nya kunder. Nu ser de fram emot att etablera sig som en lokal handelsplats.

– Vi har alltid haft entreprenörskap i blodet, och att driva eget känns helt rätt. När den här lokalen blev ledig såg vi potentialen direkt och tvekade inte att signera för lokalen, säger yngre brodern Andre.

Bröderna har lång erfarenhet inom livsmedelsbranschen och har tidigare ägt två butiker. När de fick kännedom om att lokalen blev tillgänglig för nya aktörer skickade de in en förfrågan om att hyra lokalen, men det fanns flera intressenter och konkurrensen var stenhård.

– Det var inte enkelt att ta över lokalen. Det hölls många intervjuer av hyresvärden för att hitta rätt personer och rätt företag, men också för att säkerställa att det är några seriösa aktörer som kliver in.

Efter en noggrann genomgång av hyresvärden föll valet slutligen på bröderna.

Bröderna Ashour och Andre Anwer
Foto: Alexander Isa

Med sin bakgrund och erfarenhet känner de sig redo att ta steget och öppna den nya butiken i Geneta. Lokalen, som har en total yta på cirka 1000 kvadratmeter, erbjuder gott om utrymme för kunder att röra sig bekvämt. Dessutom finns det parkeringsmöjligheter för cirka 45 bilar, vilket gör det lätt för kunder att besöka butiken.

Det är en stor lokal ni tar över. Hur går tankarna kring det.

– Vi har letat efter lokal länge och det finns få bra lokaler i Södertälje. När vi fick den här chansen tvekade vi inte helt enkelt. Själva lokalen är välkänd. Trafikflödet här är jättebra, det är oerhört många som kör förbi och att det är ett centralt läge, säger Andre.

Ni har nämnt att det blir en internationell butik. Vilka regioner kommer ni att fokusera på?

– Förutom mat från mellanöstern som förstås kommer ha den största andelen i butiken kommer vi även ha mat från Balkan och Indien. Enligt vår marknadsundersökning åker många Indier som bor och jobbar i Södertälje till Kista för att storhandla. Vi kommer se till att de väljer oss genom att erbjuda ett brett indidiskt sortiment.

Trots utmaningar under etableringsprocessen är de entusiastiska över möjligheten att driva sin egen butik i Geneta och ser fram emot att bidra till det lokala samhället. Genom att erbjuda en blandning av lokala och internationella varor samt fokusera på kundservice och tillgänglighet, hoppas bröderna på att skapa en framgångsrik och populär livsmedelsbutik i Södertälje.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 20:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 18:02

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors