Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Södertäljeborna gör minst ränteavdrag i Stockholms län
Publicerad 4 mars 2024 06:19
Uppdaterad 4 mars 2024 06:19

Foto: Pixnio

Danderyds invånare toppar listan över ränteavdrag i länet, medan Södertälje hamnar sist. – Ränteavdraget har ökat och är nu på den högsta nivån sedan 2013, säger Daniel Kruse, statistiker på SCB.

En ny statistik från SCB visar att invånarna i Danderyd gjorde de största ränteavdragen i genomsnitt under 2022, med ett snitt på över 18 000 kronor per hushåll. Detta belopp är nästan tre gånger högre än genomsnittet för hela riket, som ligger på 6 500 kronor per hushåll.

Efter Danderyd är det Lidingö, Vellinge och Vaxholm som utmärker sig med höga genomsnittliga ränteavdrag. Södertälje placerar sig dock sist i Stockholms län, där det genomsnittliga ränteavdraget endast är 6 600 kronor per hushåll för 2022, vilket är marginellt högre än rikssnittet.

I Nykvarn ligger genomsnittet på 10 000 kronor, vilket visar på betydande lokala variationer inom länet. Denna statistik baseras på deklarationsdata till Skatteverket och lyfter fram intressanta skillnader i hur invånarna i olika delar av Stockholms län och Sverige nyttjar möjligheten till ränteavdrag.

(Annonslänk)

Dela artikeln