🕝 1 minuter
Efter branden i Fornhöjden - En person gripen för mordbrand
Publicerad 2 mars 2024 04:57
Uppdaterad 2 mars 2024 12:00

Arkivbild

En allvarlig brand utbröt i ett flerfamiljshus under natten till fredag, vilket ledde till en man i 50-årsåldern allvarligt skadades, men också greps som misstänkt.

Brand utbröt klockan 03.29 på fredagsmorgonen i ett flerfamiljshus i Fornhöjden, vilket resulterade i att en man i 50-årsåldern allvarligt skadades. Samma person som skadades står nu misstänkt för grov mordbrand.

(Annonslänk)

Branden som härjade i en av lägenheterna i det tätt bebodda området, krävde snabb insats från räddningstjänsten. Den skadade mannen fördes omgående med ambulans till sjukhus, där hans skadeläge för tillfället är oklart men beskrivs som allvarligt.

Polisen har i samband med branden avspärrat den drabbade lägenheten och planerar att genomföra en omfattande brottsplatsundersökning med hjälp av kriminaltekniker. Detta är ett led i utredningen för att klargöra händelseförloppet och fastställa brandorsaken.

Trots den intensiva rökutvecklingen i trapphuset, rapporteras ingen ytterligare person ha skadats i samband med branden. Det fanns heller ingen omedelbar nödvändighet för evakuering av byggnadens övriga invånare.

Dela artikeln