🕝 1 minuter
Stor polisiär insats i Hovsjö efter larm om vapenfynd
Publicerad 28 februari 2024 12:48
Uppdaterad 28 februari 2024 16:02

Arkivbild

Polisen ryckte ut på onsdagsförmiddagen efter larm om synligt vapen. I samband med insatsen spärrades ett stort område av.

På onsdagsförmiddagen genomförde polisen en omfattande insats i Hovsjö efter att en inringare larmat om ett synligt vapen. Ett stort område spärrades av och flera polisenheter, inklusive en polishelikopter, sändes till platsen för att undersöka situationen.

(Annonslänk)

Insatsen inleddes efter att en inringare kontaktat polisen med uppgifter om att ett vapen observerats i området. Med anledning av det allvarliga larmet agerade polisen snabbt och ryckte ut med flera enheter. Ett omfattande avspärrningsarbete genomfördes och specialenheter, tillsammans med en polishelikopter, kallades in för att bistå i sökandet efter det rapporterade vapnet.

Efter en noggrann och omfattande undersökning av det avspärrade området kunde polisen dock konstatera att det inte fanns något skarpt vapen på platsen.

– Vi åkte ut till platsen och kontrollerade efter samtal från en inringare som hade sagt att de hade vapen i området. Men det visade sig röra det visade sig vara en soft air Gun och inte skarp vapen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Insatsen avslutades och avspärrningarna hävdes utan att några hotfulla föremål upptäcktes.

Dela artikeln