Företag i fokus:

LISTA: Youtube-gänget har korat Södertäljes bästa burgare

Burg

Foto: Burgerdudes

Efter nästan ett decennium av burgarrecensioner världen över har Burgerdudes, YouTube-fenomenet och skaparna bakom världens största hamburgarrecensionssajt, nu utsett den bästa burgaren i Södertälje. Dessutom går Södertäljeburgaren till topplistan bland Sveriges bästa burgare.

– Södertälje har länge varit känt för sina kringlor, men snart blir de kanske ännu mer kända för sina hamburgare. För vilka grymma burgare vi fick käka när vi drog till Kringelstaden på årets första reportageresa, säger grundarna bakom Burgerdudes.

(Annonslänk)

Sedan starten 2009 har Burgerdudes, en grupp burgarentusiaster bestående av Toby, Linus, Marcus, Selin, John och Stefan, ägnat sig åt att utforska och recensera hamburgare. Med över 800 recensioner från mer än 60 länder under bältet, har deras webbplats burgerdudes.se blivit en ledande källa för burgarälskare globalt. Varje år publicerar de en lista över ”Sveriges 100 Bästa Burgare” och står som arrangörer bakom det årliga evenemanget Stockholm Burger Fest.

Med en burgar-boom som svepte in över Sverige år 2012, där var och varannan restaurang påstod sig servera landets bästa burgare, tog Burgerdudes sig an uppdraget att erbjuda en rättvis och objektiv bedömning av de hantverksmässigt tillagade hamburgarna.

Deras omfattande testande har inte bara gett dem en djupgående förståelse för vad som utgör en utmärkt burgare, utan också etablerat dem som auktoriteter inom burgarscenen.

Efter en intensiv dag med provsmakning under en februaridag i Södertälje, har Burgerdudes med sin djupa kunskap och erfarenhet bestämt sig för vilken burgare som regerar som stadens bästa. Deras kulinariska äventyr förde dem genom sex olika hamburgerinrättningar, från imponerande foodtrucks belägna på pittoreskt skruffiga platser, till en något avmattad diner-burgare, vidare till en framstående frukostburgare serverad av en anrik 50-års veteran.

Det allra högst betyget gick till N.O.A.H’s Burgare i Weda.

Dubbel Baconburgare från N.O.A.H’s Burgare.
Foto: Burgerdudes

N.O.A.H’s Burgare, tidigare känt som Josef’s Burgare, finns på en parkeringsplats i Weda. Med ett gott förflutet av kvalitetsburgare var förväntningarna höga inför besöket hos den nya ägaren. Där valde de två dubbelburgare: en klassisk Cheeseburgare och en saftig Baconburgare, båda generöst tilltagna med tillbehör och såser.

– Det är ingen underdrift att säga att vi blev lite tagna på sängen över hur gott det var hos Noah’s Burgare. Det här var en av de bästa smashburgarna vi ätit på länge, och de förtjänar vårt allra högsta betyg, säger Youtubegänget.

Rankad till en av Sveriges bästa burgare.

– I Sverige finns det bara 13 restauranger som fått toppbetyg av oss, och N.O.A.H’s Burgare i Södertälje är en av dem, säger Toby på Burgerdudes till Telgenytt.

Förra veckan öppnade den tidigare fotbollsspelaren George Makdessi sin nya hamburgarrestaurang på plattan i Grusåsen, dit Burgerdudes ännu inte hunnit besöka.

– Vi har inte hunnit besöka den än. När vi var i Södertälje hade de inte öppnat, men vi ska definitivt besöka dem och en hamburgarvagn som heter Beardman Burgers. Så vi kommer tillbaka till Södertälje, säger Toby.

Topp-5 för Södertälje enligt Burgerdudes:
1. N.O.A.H’s Burgare 
2. Original Burgers
3. Freddy’s Bar & Restaurang
4. Stekt Burger & Stuff
5. M&M Burger

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 februari 2024 22:03
Senast uppdaterad: 27 februari 2024 22:42

DEBATT: Starkare Europa, starkare Södertälje

Liberalerna-

Simona Mohamsson (L), Toppkandidat till Europaparlamentet
Pressbild

”Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje.”, det skriver debattörerna Simona Mohamsson (L) och Metin Hawsho (L)

(Annonslänk)

Det europeiska samarbetet har gett Europa fred, frihet och framgång. Genom samarbete har länderna kunnat lösa gemensamma utmaningar. Tack vare EU kan tusentals ton gods fraktas in och ut ur Södertälje hamn utan tullavgifter och handelshinder. Tusentals Södertäljebor kan resa till släktingar, vänner och familj som bor i Europa utan att behöva visa pass. Väldigt mycket med EU är väldigt bra men det finns saker som kan bli bättre.

  • Gängen måste bekämpas med en ny EU-polis
    Södertälje drabbas hårt av det fruktansvärda gängvåldet, medan gängledarna solar på spanska solkusten, utom räckhåll för svensk polis. EU måste öka samarbetet för att bekämpa brott. Det behövs en EU-polis som kan bekämpa brottsligheten över hela EU och ta fast gängledarna.
  • Möjliggör studier i fler länder genom Erasmus+.
    Erasmus+ gör det möjligt för ungdomar att studera utomlands och upptäcka världen. Vi vill att EU ökar budgeten till Erasmus för att fler ska kunna delta. Vi vill också att fler länder inkluderas, särskilt bör EU inleda förhandlingar med Storbritannien om återanslutning till Erasmus+.
  • Byt ut den svenska kronan mot Euro
    Sverige och Södertälje är beroende av handel och export med andra länder i Europa och många Södertäljebor har vänner och släkt nere på kontinenten. Det hade underlättat för både handel och relationer om Sverige blev fullvärdiga medlemmar i EU och införde Euro istället för svenska kronan.


Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje. För att kunna stoppa gängkriminaliteten, förbättra handeln och öppna portarna till Europa för Södertäljes elever behöver du rösta för ett starkare Europa. 

Den 9:e juni har du chansen att rösta för mer europeiskt samarbete. Med Liberalerna får du ett starkare Europa och ett starkare Södertälje. 

Simona Mohamsson (L)
Toppkandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)
Gruppledare Liberalerna Södertälje 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:05

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors