Företag i fokus:

Femte nollan: ”Laget spelade väldigt stabilt”

Tomas Sholl

Tomas Sholl höll sin femte nolla för säsongen när SSK besegrade Björklöven med 3-0
Foto: Shamash Oyal

Match för SSK mot Björklöven som var det enda laget man ännu inte vunnit över den här säsongen. I Scaniarinken skulle SSK ta revansch för de tre tidigare förlusterna mot laget från Umeå och samtidigt ta ett ännu starkare grepp om andraplatsen i tabellen.

Huvudrollen spelade en Dansk-Amerikansk målvakt – igen.

– Andraplatsen är vårt mål, säger Tomas Sholl till Telgenytt efter segern mot Björklöven.

Matchen inleddes i högt tempo, tätt och fysiskt spel. Björklöven skapade en del farliga lägen, dels i omställningar när hemmalaget tappade puck högt uppe i banan. Men också för att man i början av matchen fick ner puckar djupt bakom SSK:s backar och fick till långa anfall.

Det var ändå SSK som kunde ta ledningen. Efter en sargstuds var Marcus Eriksson påpassligt framme och slog in pucken i öppet mål.

(Annonslänk)

Den största anledningen till att hemmalaget kunde gå till pausvila med en 1-0 ledning stavas Tomas Sholl. SSKmålvakten följde upp en riktigt bra insats mot Djurgården. Kanske var det till och med hans bästa insats över tre perioder sedan han kom till klubben. Tomas själv ville dock inte ta åt sig äran utan berömmer laget.

-Det var en solid match av slutspelskaraktär, en målsnål och tajt match där vi hade bra fokus både framåt och bakåt. Jag gjorde väl inga större misstag i första och andra perioden men laget spelade väldigt stabilt i tredje och stängde ner bra.

Bra samarbete, du litar på försvarsspelet och backarna litar på dig.

-Ja, skulle vilja lyfta boxplay idag, väldigt starkt av oss hur vi dödade utvisningarna.

SSK började andra perioden bra och tryckte tillbaka Björklöven de första fem minuterna, sedan jämnade spelet ut sig men det var nog lite väl mycket böljande hockey för att falla respektive lags tränare i smaken. Annars var det ännu mer Sholl som stod i vägen för puckarna. Han tog med sig djurgårdsmatchen och höjde nivån ännu mer.

SSK fick tidigt i tredje perioden chansen att spela 5 mot 3 i två minuter men skapade inte ett enda farligt läge, svagt. Där kunde matchen avgjorts till hemmalagets fördel.

Åtta minuter in i tredje perioden utökade SSK istället sin ledning till 2-0. ”Ovane”målskytten, tillika lagkaptenen Christopher Liljewall slog till i en spelvändning.

Henrik Malmström faställde slutresultatet till 3-0 i tomt mål, han stod återigen för ett stabilt backspel Foto: Shamash Oyal

Henrik Malmström rensade från egen zon in 3-0 som blev slutresultatet. Ingen fläckfri insats av SSK på något sätt i denna match men i tredje stängde man ner Björklöven väldigt bra. Uppoffrande spel med många blockade skott och bra målvaktspel.

-Vi blockade många skott och offrade oss som lag på ett väldigt bra sätt, i synnerhet i tredje perioden, summerar Sholl.

-Det är typisk slutspelshockey, att vara bekväm i målsnåla matcher. Det är okej att vinna med 1-0.

SSK har nu bevisat i två raka matcher att man är ett minsta lika bra lag som övriga toppkonkurrenter, och i sina bästa stunder väldigt svårslagna.

-Jag håller absolut med. När vi är som bäst, spelar som vi gjort nu de två senaste matcherna är vi ett väldigt tufft lag att möta.

På onsdag beger sig SSK till Dalarna för match mot Mora. Då kan laget från Kringelstan ta ett ännu hårdare grepp om andraplatsen. Fyra omgångar återstår av grundserien.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 februari 2024 23:58
Senast uppdaterad: 27 februari 2024 00:44

DEBATT: Starkare Europa, starkare Södertälje

Liberalerna-

Simona Mohamsson (L), Toppkandidat till Europaparlamentet
Pressbild

”Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje.”, det skriver debattörerna Simona Mohamsson (L) och Metin Hawsho (L)

(Annonslänk)

Det europeiska samarbetet har gett Europa fred, frihet och framgång. Genom samarbete har länderna kunnat lösa gemensamma utmaningar. Tack vare EU kan tusentals ton gods fraktas in och ut ur Södertälje hamn utan tullavgifter och handelshinder. Tusentals Södertäljebor kan resa till släktingar, vänner och familj som bor i Europa utan att behöva visa pass. Väldigt mycket med EU är väldigt bra men det finns saker som kan bli bättre.

  • Gängen måste bekämpas med en ny EU-polis
    Södertälje drabbas hårt av det fruktansvärda gängvåldet, medan gängledarna solar på spanska solkusten, utom räckhåll för svensk polis. EU måste öka samarbetet för att bekämpa brott. Det behövs en EU-polis som kan bekämpa brottsligheten över hela EU och ta fast gängledarna.
  • Möjliggör studier i fler länder genom Erasmus+.
    Erasmus+ gör det möjligt för ungdomar att studera utomlands och upptäcka världen. Vi vill att EU ökar budgeten till Erasmus för att fler ska kunna delta. Vi vill också att fler länder inkluderas, särskilt bör EU inleda förhandlingar med Storbritannien om återanslutning till Erasmus+.
  • Byt ut den svenska kronan mot Euro
    Sverige och Södertälje är beroende av handel och export med andra länder i Europa och många Södertäljebor har vänner och släkt nere på kontinenten. Det hade underlättat för både handel och relationer om Sverige blev fullvärdiga medlemmar i EU och införde Euro istället för svenska kronan.


Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje. För att kunna stoppa gängkriminaliteten, förbättra handeln och öppna portarna till Europa för Södertäljes elever behöver du rösta för ett starkare Europa. 

Den 9:e juni har du chansen att rösta för mer europeiskt samarbete. Med Liberalerna får du ett starkare Europa och ett starkare Södertälje. 

Simona Mohamsson (L)
Toppkandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)
Gruppledare Liberalerna Södertälje 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:05

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors