🕝 2 minuter
En person hittad död – Kvinna misstänkt för mord
Publicerad 18 februari 2024 22:18
Uppdaterad 19 februari 2024 13:30

Foto: Shamash Oyal

En man har avlidit i Västergård under söndagen. En person har frihetsberövats, vilket polisen bekräftade på söndagskvällen.

På söndagskvällen kunde polisen bekräfta att en person avlidit till följd av en incidenten i Västergård.

Gravljus har tändts utanför porten till en bostad som just nu är avspärrad för teknisk undersökning. Enligt uppgifter till Telgenytt ska mannen vara i 55-årsåldern och ha påträffats död i trapphuset. Enligt uppgifter från Telgenytt ska mannen vara skriven i området, men inte på den adress där händelsen inträffade.

Polisen mottog larmet kl. 16.23 på söndagseftermiddagen gällande incidenten på Erikshällsgatan och lyckades gripa en person. Den gripna, enligt uppgifter till Telgenytt, är en kvinna i 30-årsåldern och har därefter förts bort av polisen för vidare utredning. Hon ska även vara den som släppte in polisen genom porten.

En utredning om misstänkt mord har inletts och en kriminalteknisk undersökning har utförts på platsen där offret påträffades. Polisen har rapporterat gripandet till en åklagare, som under natten kommer att besluta om den gripna kvinnan ska begäras häktad eller släppas.

”Det råder många frågetecken om vad det är som har inträffat och dessa ska förundersökningen ge svar på. Dödsorsaken är en sådan fråga. Anhörig har underrättats om dödsfallet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Med bakgrund i det inträffade har händelsen omklassificerats till mord.

Enligt uppgifter föreligger tecken på att mannen kan ha fallit då mannen visade sig ha en kraftig skallskada. Detaljerna kring händelsen, såsom om fallet var en olycka, om han blev knuffad eller om han kastades är i nuläget oklart.

Polisens tekniker på plats.
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln