🕝 1 minuter
Investerar tre miljarder på ny canceranläggning i USA
Publicerad 18 februari 2024 06:00
Uppdaterad 18 februari 2024 02:40

AstraZeneca i Södertälje
Pressbild

Läkemedelsföretaget planerar att investera 300 miljoner dollar i en ny anläggning för cellterapi i Rockville, Maryland, ett steg som förväntas generera över 150 nya arbetstillfällen och främja cancerforskningen.

(Artiklen fortsätter efter annonsen)

(Annonslänk)

Enligt ett nyligen utgivet pressmeddelande kommer anläggningen att spela en central roll i bolagets forskning och utveckling, specifikt inriktad på cellterapier för behandling av olika former av cancer samt förberedelser inför framtida kommersiella lanseringar.

Den nya investeringen på 300 miljoner dollar, cirka 3 miljarder kronor, förväntas inte bara bidra till vetenskapliga genombrott inom cancerbehandling, utan också skapa mer än 150 nya arbetstillfällen. Initialt kommer anläggningen att inrikta sig på produktionen av cellterapier för att stödja kliniska prövningar, men det finns planer på att bredda verksamheten till att omfatta fler områden inom läkemedelsutveckling.

Denna investering representerar ett betydande steg för läkemedelsföretaget, som redan har säkrat leasingavtalet för en byggnad i Rockville. Genom denna satsning understryker företaget sitt engagemang för att vara i framkant inom life science-industrin och sitt mål att leverera innovativa behandlingsmetoder till patienter globalt.

Dela artikeln