Företag i fokus:

Bogren: ”Det är en elitverksamhet vi håller på med”

Magnus Bogren

Tränarteamet med Magnus Bogren i spetsen har angenäma problem med att förfoga över en bred trupp i laguttagningarna i stundande slutspel Foto: Daniel Hansson

Gratismatch och välfyllda läktare, skön seger och ett SSK som visade spelglädje. Finns inte så mycket att klaga efter fredagens match mot jumbon Västervik.

Ett lag på banan i stort sett hela matchen, säger Magnus Bogren till Telgenytt.

SSK:s huvudtränare har all anledning att vara nöjd efter målkalaset och också kraftigt spelövertag i matchen mot VIK över 60 minuter.

-Ja, nöjd är jag väl egentligen. Det var rätt avslaget i sista perioden med tanke på att vi gör 7-1 direkt. Jag är nöjd med matchen, framför allt starten.

Det var inget snack, i alla fall första halvan var det bara ett lag på banan.

-Det var det i stort sett hela matchen, de fick lite powerplay, det var väl därför de fick lite mer i tredje perioden.

Med bara ett fåtal timmar kvar av transferfönstret 15:e februari offentliggjorde SSK att klubben värvat den finländske forwarden Miikka Pitkänen från KalPa i finska Liiga. Bogren tyckte Miikka gjorde ett bra intryck i sin första match med tanke på förutsättningarna.

-Jag tyckte han var väldigt pigg, framför allt i början av matchen. Sedan är det klart, att med ingen träning och att ha kommit sent kvällen innan så är det rätt väntat att han tappar lite i fart.

-Men tycker han såg väldigt pigg ut och har mycket grejer i sig. Han kommer definitivt bli ett tillskott för oss, det är jag helt övertygad om.

Har ni haft koll på honom under en lägre tid? Hur var resonemanget innan ni tog in honom?

-Det är en spelare som har dykt upp, då har vi tittat på honom. Vi hade lite olika alternativ men tyckte att det här var ett väldigt bra val. Vi ville ha in en spelare som kan spela både ytterforward och center.

Rekryteringen av Pitkänen är ytterligare en byggsten för att bredda truppen och förbereda den för ett för SSK:s del förhoppningsvis långt och lyckosamt slutspel. Men det finns också en osäkerhet gällande Vidells skada, finns inga garantier när eller om han hinner komma i matchform till slutspelsmatcherna.

-Det är lite olika saker som ligger bakom men framfört allt för att bredda och få upp konkurrensen, menar Bogren. Sedan vet man inte vad som händer med de som är skadade, tillägger han.

Hur är statusen för Veeti Vainio?

-Han är igång lite lätt men där finns ingen dag satt om när och hur han han kan vara tillbaka för fullt. Vi får se om det blir, han är igång och tränar och kör lite själv. Vi får se om han kan bli aktuell för spel framöver. Jag kan inte säga mer än så.

Magnus Bogren, huvudtränare i SSK Foto: Shamash Oyal

Ett stående inslag, kanske mest i supporterleden, är diskussionen om SSK:s ”svaga” facit mot lagen som tillsammans med SSK ligger på de sex första platserna i tabellen. Men det är inget som Bogren ser som ett stort bekymmer. Egen fundering: Tänker speciellt på de två senare matcherna mot Djurgården där undertecknad tycker de har fått diktera villkoren lite för mycket i de matcherna.

-Det kan jag köpa till viss del. Matcherna mot Djurgården har varit väldigt speciella matcher också med tanke på det som hände hemma hos oss. Jag tror inte den matchen hade blivit så men det är inga prestationer vi är nöjda med. Och fortsätter sitt resonemang kring ämnet:

-Mot Brynäs tycker jag egentligen att vi har gjort fyra bra matcher men bjudit de på lite för mycket chanser, då är de för bra. Nu senast mot dem ska vi vinna den matchen men gör inga mål. Så den matchen tycker jag inte vi ska grubbla för mycket på.

.-AIK har vi plus på. Mora har vi fortfarande chansen på, där är vi inte nöjda med första och senaste matchen mot dem. Sedan tycker jag egentligen vi har varit bättre än Björklöven i alla tre matcherna mot dem men ändå inte lyckats vinna. Det är lite olika saker såklart som ligger bakom resultaten i matcherna mot de lagen men ser inte det som ett större problem.

Det hade väl såklart varit skönt och viktigt att vinna matcherna mot Djurgården, Björklöven och Mora nu på slutet för att ”markera” att ni är att räkna med?

-Det handlar inte bara om att markera utan också om att ta placeringar i tabellen.

För att återgå till senaste mötet med Brynäs så var min tanke där under matchens gång, att sätter ni inte era chanser så kommer ni bli straffade för det till slut.

-Så är det. De får ju klara chanser och vi sätter inte våra, det ät det som är skillnaden.

Om man räknar in ett tillfrisknande för Linus Videll och räknar in att alla andra forwards som olika mycket har ingått i A-lagstruppen så har tränarteamet då 16 forwards att tillgå när de i mars går in i det hockeyallsvenska slutspelet. Men vad händer då med gruppdynamiken när några hamnar utanför laget när konkurrensen hårdnar?

Ett angenämt problem för tränarna men inte alltid så kul för de spelare som blir ”åsidosatta”. Men något som man bör kunna hantera anser Magnus Bogren.

-Ja, det är klart att det kommer bli att några får stå utanför laget. Men det är en elitverksamhet vi håller på med, konkurrensen måste finnas där. Då får man ju tävla om platserna, folk kan ju såklart bli besvikna om de inte får spela eller spela mindre. Det är en del av den verksamhet vi håller på med, de förutsättningarna man går in i den här världen med. Det måste man klara av att hantera, både som spelare och ledare. Gör man inte det så…det är bara att knyta näven.

-Titta på HV71 när de gick upp, de hade tio backar och sexton forwards och det gick hur bra som helst så jag ser inte det som nåt problem. Skulle det bli det får vi hantera det där och då.

Liljegren missade matchen igår, var det på grund av sjukdom eller en följd av ökad konkurrens?

-Han är skadad, vi får se hur länge han blir borta. Det är inget allvarligt, han kanske missar någon match till.

Då är det en klassisk dag för dag där?

-Ja.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 februari 2024 16:35
Senast uppdaterad: 17 februari 2024 16:53

DEBATT: Starkare Europa, starkare Södertälje

Liberalerna-

Simona Mohamsson (L), Toppkandidat till Europaparlamentet
Pressbild

”Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje.”, det skriver debattörerna Simona Mohamsson (L) och Metin Hawsho (L)

(Annonslänk)

Det europeiska samarbetet har gett Europa fred, frihet och framgång. Genom samarbete har länderna kunnat lösa gemensamma utmaningar. Tack vare EU kan tusentals ton gods fraktas in och ut ur Södertälje hamn utan tullavgifter och handelshinder. Tusentals Södertäljebor kan resa till släktingar, vänner och familj som bor i Europa utan att behöva visa pass. Väldigt mycket med EU är väldigt bra men det finns saker som kan bli bättre.

  • Gängen måste bekämpas med en ny EU-polis
    Södertälje drabbas hårt av det fruktansvärda gängvåldet, medan gängledarna solar på spanska solkusten, utom räckhåll för svensk polis. EU måste öka samarbetet för att bekämpa brott. Det behövs en EU-polis som kan bekämpa brottsligheten över hela EU och ta fast gängledarna.
  • Möjliggör studier i fler länder genom Erasmus+.
    Erasmus+ gör det möjligt för ungdomar att studera utomlands och upptäcka världen. Vi vill att EU ökar budgeten till Erasmus för att fler ska kunna delta. Vi vill också att fler länder inkluderas, särskilt bör EU inleda förhandlingar med Storbritannien om återanslutning till Erasmus+.
  • Byt ut den svenska kronan mot Euro
    Sverige och Södertälje är beroende av handel och export med andra länder i Europa och många Södertäljebor har vänner och släkt nere på kontinenten. Det hade underlättat för både handel och relationer om Sverige blev fullvärdiga medlemmar i EU och införde Euro istället för svenska kronan.


Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje. För att kunna stoppa gängkriminaliteten, förbättra handeln och öppna portarna till Europa för Södertäljes elever behöver du rösta för ett starkare Europa. 

Den 9:e juni har du chansen att rösta för mer europeiskt samarbete. Med Liberalerna får du ett starkare Europa och ett starkare Södertälje. 

Simona Mohamsson (L)
Toppkandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)
Gruppledare Liberalerna Södertälje 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:05

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors