Företag i fokus:

Ahréns avgörande prestationer lyfter NIF till seger


56E74CBD-A07C-4DB5-93A5-2C941BF48F11

#23 Hampus Ahren och #77 Lucas Orrmo klev fram när NIF behövde det som mest. Foto: Kent Fondelius, RG Foto-Media

NIF vann den jämna drabbningen och skaffar sig andrum ner till nedflyttningsstrecket som kan börja snegla uppåt i tabellen.

Det var en match där båda lagen desperat behövde tre poäng, och kampen om slutspelsplatsen var långt ifrån avgjord. Thorengruppen ville inte riskera att hamna för långt efter Jönköping, som för tillfället höll greppet om den sista slutspelsplatsen, medan NIF försökte skapa en lucka ner till Karlstad, som låg precis under nedflyttningsstrecket.

Det var helt klart en viktig match när Thorengruppen gästade Furuborghallen under söndagen, men de fick lämna några nyckelspelare hemma i Umeå på grund av sjukdom.

#23 Hampus Ahren. Foto: Roland Osbeck,

Inför 877 åskådare visade NIF återigen att de var starka inledningsvis under den första perioden, något publiken vant sig vid att se. Det dröjde inte länge innan det första målet föll. Efter 4.08 minuter sköt Lucas Rigogiannis ett mål bakom gästernas målvakt Thomas Crona.

Matchen bestod av hårda dueller, och domarna tillät det fysiska spelet vilket intensifierade matchen ytterligare. Lucas Orrmo i hemmamålet hade det lugnt de första 5 minuterna och fick inte möta ett enda skott. Vid 10:28 kvitterade gästerna genom Mattias Ljunggren, som kunde sätta bollen i öppet mål efter ett fint förarbete av Matteus Gavatin.

Denna match var det #22 Lucas Rigogannis som klev fram med sina två mål och läckra finter som var en stor faktor till dagens vinst. Foto: Roland Osbeck

Strax efter tekningen fortsatte gästerna att pressa NIF, vilket resulterade i två farliga lägen där Orrmo räddade ett av frilägena med en spektakulär benparad. Orrmo var utan tvekan en av de hetaste spelarna på planen under dagen. Men ledningsmålet skulle komma för gästerna, efter ett vackert uppspel som rullade förbi Nykvarns försvar och Tobias Bergfors kunde enkelt sätta 1–2 i öppet mål, återigen assisterad av Gavatin. Ställningen stod sig perioden ut.

NIF inleder den andra perioden med en överraskande hög press mot gästerna. Thorengruppens planhalva blir en svåröverkomlig zon och NIF börjar skapa nya målchanser från oväntade positioner. Efter ett slarvigt uppspel från gästerna får Hampus Ahrén en öppning som han utnyttjar genom att elegant skicka bollen in bakom Cronas högra kryss, vilket kvitterar matchen

(Annonslänk)

Strax efter tekningen uppstår ett farligt läge där NIF:s Liam Arvidsson är nära att ta ledningen, men han får sig en tryckare precis framför mål vilket resulterar i straff för NIF. Hampus Ahrén kliver fram, men hans skott träffar insidan av stolpen och letar sig på något sätt bort från målet, vilket håller ställningen lika. 

#77 med en otrolig räddning i den andra perioden som även stod för flera fantastiska räddningar i sin debutsäsong i SSL. Foto: RG Foto-Media

Thorengruppen skapar ett farligt läge där Orrmo gör en fantastisk räddning trots att det såg ut som om han var helt passerad. Hans snabba reaktion håller NIF kvar i matchen. Trots att gästerna inte har med sig hela truppen märks det tydligt att det finns en trygghet i deras spel. De har haft störst fokus på att vinna bollen högt upp på planen, vilket de har lyckats med några gånger under matchens gång, även om avsluten inte har gått deras väg. I stället har NIF kunnat skapa farliga chanser mot gästernas höga press, men Thomas Crona i målet har stått stadigt och gjort en fin insats.

I den tredje perioden tar NIF kontroll över matchen när de vinner bollen på offensiv planhalva. Lucas Rigogiannis skär elegant förbi sin back och tvingar honom att fälla Rigogiannis, vilket resulterar i en tvåminutersutvisning för gästerna. NIF får chansen i powerplay, och efter att ha testat på flera avslut som gästernas box klarat av, lyckas Kevin Rigogiannis hitta sin bror Lucas Rigogiannis med en passning som leder till NIF:s ledningsmål. Ställningen blir då 3–2 till NIF.


Landslagsspelaren #23 Hampus Ahrén stod för flertal fantastiska prestationer där 2 av de resulterade i mål som blev avgörande i slutändan. Foto: RG Foto-Media

Matchen står och väger i mitten av slutperioden, men gästerna har svårigheter med sina uppspel mot Nykvarns man-man-försvar. Det ger NIF möjligheten att kontrollera bollen mer och tvingar gästerna att öka pressen. En riskabel strategi mot en spelare som Hampus Ahren, som lyckas ta sig förbi två försvarare för att starta ett anfall. När hela hallen tror att Gustav Lindström ska skjuta, passar han i stället tillbaka till Ahren, som retfullt placerar bollen i ett öppet mål med sju minuter kvar av matchen. Även om domarna tillät tuffa dueller, svävade en utvisning i luften för hemmalaget, som inte hade råd att bjuda in Thorengruppen i matchen. De höll sig dock på rätt sida och med fyra minuter kvar av matchen väljer gästerna att spela 6 mot 5, vilket resulterar i ett mål när Gabriel Erol skjuter ett fantastiskt skott i det bortre krysset och tystar hela hallen med tre minuter kvar av matchen.

Gästerna fortsätter att pressa i slutminuterna, men NIF håller ställningarna och säkrar därmed ett välbehövligt andrum ner till nedflyttningsstrecket.

Nicklas Hedstål summerar matchen på följande sätt:
– Vi vinner rättvist efter 60 minuter. Vi är det lag som driver spelet och skapar flest och bäst målchanser matchen igenom. Vi är inne i en positiv trend och ser fram emot att åka ner till Jönköping på torsdag för ny match.

NIF har sex matcher kvar och bland dem återfinns möten med lag som Helsingborg, Karlstad och Hagunda, som för närvarande ligger bakom dem i tabellen. Om de lyckas ta en seger i det kommande bortamötet mot Jönköping öppnar det upp för förhoppningar om en plats i slutspel, då det endast skulle vara tre poäng som skiljer lagen åt.

NIF möter Jönköping torsdag den 15 februari i Jönköpings idrottshus kl. 18.30.
Sändningen sänds via Sportexpressen tv här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 februari 2024 03:57
Senast uppdaterad: 13 februari 2024 03:32

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors