🕝 1 minuter
Hemmastarkt NIF på jakt efter 3 nya poäng
Publicerad 11 februari 2024 06:00
Uppdaterad 11 februari 2024 03:32

#29 Markus Jonsson och #91 Oscar Janthe har levererat de senaste matcherna. Får publiken se nya poäng från duon under söndagen? Foto: RG Foto-Media

Svenska Superligan Herr
Omgång 20
Nykvarns IBF (11) – Team Thorengruppen (9)
Matchstart: 17:00

Efter en kort paus är det återigen dags för en spännande hemmamatch för NIF i Furuborghallen. På söndag är det Team Thorengruppen som står som motståndare, ett lag som endast lyckats säkra 2 av 18 möjliga poäng under de senaste 6 matcherna.

Gästerna kommer från en förlust i övertid mot Karlstad (4–5) och befinner sig för närvarande två poäng bakom Jönköping, som innehar den sista slutspelsplatsen. Umeålaget har fortfarande allt i egna händer med 7 omgångar kvar, men för att upprätthålla sina chanser behöver de poäng i den kommande matchen mot ett hemmastarkt NIF.

För NIF har segern senast mot Kalmarsund bidragit till att självförtroendet stärkts. Det var en match där flera pusselbitar föll på plats samtidigt, vilket resulterade i tre viktiga poäng för laget. För att NIF ska kunna fortsätta sin kamp för en plats i slutspelet krävs det en seger på söndag för att hålla liv i sina förhoppningar.

Senast lagen möttes var under hösten där Umeålaget var strået vassar och betydligt mer effektivt än NIF, vilket resulterade i en seger på 8–3. NIF har visat sig vara starka på hemmaplan där de har säkrat 79% av sina poäng, och de har stört flera av topplagen som besökt Furuborghallen. Kan de inleda matchen lika starkt som de gjorde mot Kalmarsund? Det återstår att se.

Matchen spelas söndagen den 11 februari kl.17:00 i Furuborghallen.

Biljetter finns att köpa här:

Matchen sänds via Sportexpressen TV här:

Dela artikeln