🕝 1 minuter
Scaniachefen rekryteras till börsnoterat miljardbolag
Publicerad 9 februari 2024 19:26
Uppdaterad 9 februari 2024 19:26

Pressbild: Scania

Scaniachefen Marcus Asplund har rekryterats av Engcon som ny CFO (Chief Financial Officer), meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Med en karriär som sträcker sig över nästan två decennier hos Scania, har Asplund visat prov på en omfattande kompetens och ledarskap inom ekonomi och drift. Hans senaste befattning inom Scania-koncernen var som CFO och COO för Traton Financial Services i Asien/Oceanien, en roll han innehade sedan 2022.

Asplunds internationella erfarenhet är inte bara begränsad till denna region. Tidigare har han även innehaft positionen som CFO för Scania China Group samt för Scania Middle East FZE.

(Annonslänk)

Asplund är inte främmande för utmaningar och har under sin tid på Scania genomgått flera ledarskapsutbildningar som ytterligare stärkt hans kompetens inom området. Han är utbildad vid Mittuniversitetet med en masterexamen i Business och Economics, vilket lägger en stark grund för hans ekonomiska förståelse och strategiska beslutsfattande.

– Jag är mycket nöjd över rekryteringen. Med Marcus i vår koncernledning får vi en CFO med internationell erfarenhet vilket är viktigt för engcons fortsatta globala expansion, säger Krister Blomgren, Engcons VD.

När Asplund tillträder sin nya roll i augusti 2024, kommer han inte bara att ta en plats i engcons koncernledning utan också ersätta Jens Blom, som tidigare meddelat sitt avsked från CFO-posten.

– Jag ser fram emot att börja på engcon, ett spännande företag med global verksamhet där jag är övertygad att min internationella erfarenhet och mina ledaregenskaper kommer väl till pass, säger tillträdande CFO Marcus Asplund.

Dela artikeln