Företag i fokus:

”Liberalerna är det enda parti som tydligt tar ställning”

313C9470-3C8C-4BFE-93C3-64AEF5C380A9

Roger Haddad och Metin Hawsho Liberalerna Södertälje.Pressbilder

När demokratin och friheten hotas behöver Europa hålla ihop. Liberalerna är det enda parti som tydligt tar ställning för att fördjupa frihetsprojektet EU.

Utan samarbete i EU finns det ingen chans att möta de stora utmaningar som Sverige och Europa står inför. Vill du att EU ska stå oförberett och handlingsförlamat inför våra gemensamma utmaningar så finns det sju andra partier att rösta på. Men vill du se ett fördjupat EU-samarbete som fungerar bättre så finns det bara Liberalerna. Vi går till val för ett starkare Europa.

(Annonslänk)

  • Ukraina måste vinna mot Putin, de strider inte bara för sig själva utan för hela Europas frihet. Både Sverige och EU måste fortsätta stötta Ukraina med pengar och vapen tills dess att den sista ryska soldaten har lämnat. Nu när Ukraina börjar förhandla om EU-medlemskap är det viktigt att landet steg för steg bjuds in i samarbetet. Ukraina hör hemma i EU. Putins krig har satt hela världsordningen ur spel, det finns ingen fred förrän hela Ukraina är befriat.
  • Putin hotar säkerheten utifrån men de internationella kriminella gängen hotar säkerheten och tryggheten inifrån. För att se till att svenska gängledare inte kan gömma sig från rättvisan på spanska solkusten behövs det ett bättre europeiskt polissamarbete. Liberalerna vill att det inrättas en europeisk motsvarighet till FBI som kan agera över landsgränserna och en EU-åklagare som kan väcka åtal i svensk domstol.
  • EU är ett samarbete för fria demokratier, inte en bankomat för auktoritära regimer. Tyvärr finns det flera länder i EU som konsekvent och systematiskt angriper rättstaten, begränsar pressfriheten och kränker minoriteters rättigheter. Det är oacceptabelt. Dessa länder är några av de som får allra mest pengar från EU för olika projekt. Det behövs skarpare sanktioner och stoppade utbetalningar när länder bryter mot EU-samarbetets allra mest grundläggande värderingar.
  • Det svenska medlemskapet i EU är inte fullständigt. Det är dags att gå från basic till premium och gå med i Euron. När demokrati och frihet hotas måste EU vara starkt och enat. Sverige måste med tydlighet välja rätt lag och ställa oss bland de länder som vill stärka och utveckla EU. Att byta den svajiga kronan mot en stabil euro stärker vår konkurrenskraft, underlättar för den som reser och ger Sverige en plats vid förhandlingsbordet.
  • Klimatfrågan är en ödesfråga. Vi kan göra mycket inom Sveriges gränser men den verkligt stora skillnaden kan bara åstadkommas med gränsöverskridande samarbete. EU ska leda världens gröna omställning. Då krävs det ännu skarpare politik för att minska utsläppen och skydda miljön. Systemet med handel av utsläppsrätter måste vidgas och energipolitiken måste bli mycket mer hållbar, det behövs betydligt mer fossilfri energiproduktion i Europa.

Friheten försvaras starkast tillsammans. Ta ställning du med. Rösta på Liberalerna, Sveriges Europaparti, i valet till Europaparlamentet den 9e juni. 

Roger Haddad,
kandidat till Europaparlamentet, Liberalerna

Metin Hawsho,
gruppledare, Liberalerna Södertälje.

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 februari 2024 15:23
Senast uppdaterad: 7 februari 2024 15:23

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors