🕝 1 minuter
Realitydeltagare från Nykvarn döms för narkotikabrott
Publicerad 3 februari 2024 20:47
Uppdaterad 3 februari 2024 22:24

Foto/Montage: Kriminalvården/Alexander Isa

En man från Nykvarn har dömts till två års fängelse för innehav av stora mängder narkotika och ett olagligt vapen. Detta efter att ha blivit stoppad av en narkotikahund på Luleå centralstation.

(Annonslänk)

En 36-årig man, tidigare deltagare i en realityshow på TV3, har av Luleå tingsrätt dömts till två års fängelse för grovt narkotikabrott och vapenbrott. Händelsen ägde rum den 4 november 2021 då mannen anlände till Luleå med tåg och hans väska, som innehöll över 1,5 kg narkotika inklusive kokain och cannabisharts, markerades av en narkotikahund.

Utöver narkotikan hittades även en signalpistol i mannens besittning vid en husrannsakan i mannens bostad i Nykvarn.

Mannen stoppades med 99,9 gram kokain och 1 409 gram cannabis i Luleå. Foto: Polisen

Mannen medgav att han hade transporterat narkotika men hävdade att han trodde det rörde sig om hasch och inte var medveten om kokainet. Han angav att han utförde transporten under hot från en kriminell person istället för att betala en skuld. Tingsrätten fann dock att mannen medvetet hade hanterat narkotikan och att sms-konversationer tydde på förberedelser för narkotikaförsäljning.

Domen baserades på omfattande bevis inklusive beslag, analysresultat från Nationellt Forensiskt Centrum (NFC). Trots mannens förnekande ansågs det bevisat att han uppsåtligen förvärvat och hanterat narkotikan i överlåtelsesyfte.

Åtalet som inleddes i december 2023 resulterade i en fängelsedom på två år.

Dela artikeln