Företag i fokus:

Nellie Melker vann stort pris åt sin klass

Melker

Klass 4A i stadshuset. Foto: Södertälje kommun/ Rossanna Linden

Fjärdeklassare från ett dussin skolor deltog i en unik tävling där de fick gestalta sina framtidsvisioner. Tävlingen, som nu firar sitt 15-årsjubileum, belönade eleverna med en stor prispott från Telge Fastigheter.

Under hösten deltog fjärdeklassare i Södertälje i en unik tävling med temat ”din framtid om 15 år”. Uppgiften var att kreativt gestalta hur de föreställer sig sina liv år 2038. Tävlingen, som lockade bidrag från cirka 500 elever, utgjorde en plattform för unga sinnen att utforska och uttrycka sina framtidsdrömmar.

För att markera tävlingens 15-årsjubileum, höjde Telge Fastigheter prispotten till 15 000 kronor. Denna generösa summa fördelades så att 5 000 kronor tillföll vinnande klasskassan, medan de återstående 10 000 kronorna skulle doneras till ett välgörande ändamål efter klassens val. Detta år gick det ärofulla priset till Natalie Melker från klass 4A på Igelstaskolan, som valde Barncancerfonden som mottagare av den välgörande donationen.

Nellie Melker från klass 4A tillsammans med sin bildlärare Eva Lysell. Foto Erik Elowsson

– Det vinnande bidraget tar oss med på en fantastisk resa 15 år framåt i tiden. Här sicksackar snygga, snabba farkoster genom galaxerna, utrustade med väldigt långa laddarsladdar, sade Krister Mellström, vd på Telge Fastigheter, när han läste upp juryns motivering.

Klassen bjöds in till en rundvandring på onsdagförmiddagen på stadshuset, men kulminerade i en spännande prisutdelning. Där överraskades Natalie Melker och klass med både prisutdelningen och en jättestor check på 15 000 kr samt gratulationer från tävlingens jury.

– Framtiden, det fick mig att tänka på flera saker. Vulkanutbrott, is dinosaurier och flygande bilar som jag tror vi kommer ha. Jag gillar färg så jag ritade också en regnbåge med stjärnor och planeter, säger Nellie Melker i ett pressmeddelande.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2024 16:10
Senast uppdaterad: 2 februari 2024 16:10

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors