Företag i fokus:

Södertälje värd för prestigefylld stadsutvecklingskonferens

Sveriges-centrumutvecklare2

Styrelsen för Sveriges Centrum & Platsutvecklare på plats i Södertälje. Foto: Södertälje City

Södertälje stod nyligen som värdstad för Key City Group årskonferens, där fokus lades på framtidens stadskärna och utveckling med deltagande av Sveriges ledande städer. – Södertälje är på rätt väg inom branschen, säger Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City. 

Södertälje har cementerat sin plats som en nyckelspelare inom stadsutvecklingssektorn genom att nyligen vara värd för årskonferensen för Key City Group, ett framstående nätverk som samlar Sveriges största städer, däribland Södertälje. Detta markerade första gången staden välkomnade konferensen, vilket ytterligare stärker dess ställning inom branschen.

Konferensen, som sträckte sig över två dagar, samlade experter och beslutsfattare från Malmö, Stockholm, Göteborg, Norrköping, Linköping, Västerås, Uppsala och Helsingborg. De deltog i djupgående diskussioner och workshops om en mängd ämnen, inklusive AI-trender, platssamverkan, trygghet och fastighetsutveckling, vilket bidrog till en inspirerande och tankeväckande atmosfär.

Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City.

– Det är en bekräftelse på att Södertälje är på rätt väg inom branschen och inom stadsutvecklingsforumet. Vi är stolta över att vara en destination som drar till sig uppmärksamhet och samtidigt aktivt bidrar till utvecklingen av framtidens städer, säger Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City. 

Styrelsen för Sveriges Centrum & Platsutvecklare deltog också och engagerade sig i produktiva samtal.

De fick även en unik möjlighet att uppleva Södertäljes stadskärna genom en guidad tur, där de bland annat kunde se pågående projekt som det nya hotellet vid Marenplan, initiativ för vinterbelysning samt olika aktiviteter och evenemang. Denna insyn i samarbetet mellan kommunen, fastighetsägare och näringslivet gav värdefulla perspektiv på stadens utvecklingsarbete.

Under den två dagar långa konferensen besökte gruppen även Stora Torget i centrum.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 februari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 31 januari 2024 17:41

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors