Jonsson tungan på vågen när NIF tog första segern för i år

#29 Markus Jonsson låg bakom allt i segern mot Kalmarsund. Foto: RG Foto-Media

Omgång 19
Resultat: 5–4 (2–2, 1–0, 2–2)

Målskyttar Nykvarn: Kevin Rigogiannis och Oscar Janthe
Publik: 814

NIF stod inför matchen i ett tufft läge där en förlust skulle innebära att nykomlingarna skulle hamna under nedflyttningsstrecket. Kalmarsund kom till matchen med en vilja att utöka sin segersvit men fick i stället se den brytas när Nykvarns prestigevärvning Markus Jonsson var på spelhumör som låg bakom alla mål.

Nykvarn skulle få en flygande start på den första perioden när Oscar Janthe sätter dit 1–0efter ett bolltapp från gästerna som landar hos Jonsson efter 1.25. Knappt två minuter får NIF till ett fint kombinationsspel där Kevin Rigogannis kliver in i banan och skjuter distinkt in 2-0 bakom Bending-Sörling i bortakassen. Hemmalaget såg bestämda ut inledningsvis i den första perioden som de har gjort på hemmaplan på sistone.

Lucas Orrmo och Carl Bending-Sörling stod för två fina prestationer där skotten tillslut skrevs till 19-24. Foto: RG Foto-Media

Gästerna Kalmarsund hade minst sagt en tuff start på den första perioden men kunde reducera till 2–1 genom Forsman Eklund. Inget som Lucas Orrmo i målet kunde påverka när Forsman Eklund får stå helt omarkerad på bortre stolpe.

Publiken bjöds på en jämn och fysisk första period mellan två offensiva lag. Bägge målvakter hade ett par tuffa lägen mot sig och de var helt klart en av anledningarna till att det inte blev så många mål i matchen. Gästerna skulle kvittera innan till 2–2 på en kontring där Rönnklint hittar över till Dahl på bortre stolpe som enkelt kan sätta dit kvitteringen.

Ny befarad skada för nyförvärvet

#55 Jesper Lindström fick bäras av planen efter en otäck situation. Foto: RG Foto-Media

Den andra perioden var målsnål men händelserik på många sätt. Det märktes att känslorna började bubblas upp och domarna fick kliva in ett par gånger för att markera vart gränsen går.
Efter 15.07 åker gästernas Linus Malmström ut 2 minuter för slag efter att ha förhindrat Sebastian Thorbergs framfart mot Bending Sörling. Kalmarsund fick tiden att gå i boxplay och såg ut att klara den utvnisningen som Malmström drog på sig men med 5 sekunder kvar så avlossar Oscar Janthe ett skott som tar på Bending-Sörling och sedan in i mål för att återigen ta ledningen i matchen.

Matchen såg ut att gå till pausvila med NIF i ledning men med 1 minut kvar av den andra perioden får NIF ännu en spelare på skadelistan. Jesper Lindström, som inför säsongen rehabiliterades efter en knäskada från föregående säsong med Kalmarsund, befaras nu att bli borta resten av säsongen efter en närkamp som får Lindström ur balans och tvingas göra en rörelse som hugger till i knät. Lindström fick bäras ut planen och det är ännu oklart hur pass allvarligt skadan är. Ett otroligt tungt tapp för NIF i jakten på nytt kontrakt.

Rigogiannis med ett hattrick

#27 Kevin Rigogiannis levererade ett hattrick under söndagen mot Kalmarsund. Foto: RG Foto-Media

I den tredje perioden var det Kalmarsund som kom ut starkast och skapade flertal chanser där bland annat Kevin Haglund hade en backhand som Orrmo klarade av. Det fanns tydliga direktiv att Kalmarsund skulle in framför mål och göra det jobbigt för NIF som stod upp bra. Ett stort plus i försvaret var Markus Jonsson och Sebastian Westgärds som under matchen neutraliserade många av Kalmarsunds poängspelare. Det är sällan Kalmarsunds Kim Nilsson går poänglös från en match men denna gång fick Nilsson i stället se andra i sitt lag kliva fram.

Det kom ett mål tillslut och det skulle vara Markus Jonsson som hittar över en passning till Kevin Rigogiannis som får stå helt omarkerad och sätta dit 4–2 efter 06.04.
Gästerna skulle snabbt reducera från Albin Hedstål som testar ett skott från halva planen som ställer Lucas Orrmo i målet. NIF som hade 2 klara chanser till att utöka ledningen stoppades av Bending-Sörling som gör två fantastiska räddningar.

Resterande period är en ren jakt för Kalmarsund som endast behöver ett mål för att kvittera och eventuellt förstöra festen i Furuborghallen. Med knappa 4 minuter kvar av matchen hittar Markus Jonsson återigen Kevin Rigogiannis som vänder bort sin markering och skjuter en handledare som letar sig in strax över Bending-Sörlings högra ben. Ett hattrick för Rigogiannis som var stekhet i avsluten men även en otrolig prestation av Jonsson som levererar sin femte (!) assist.
Kalmarsund skulle få till en reducering med 3 minuter kvar genom Victor Wettergren men närmare än så kommer inte gästerna och NIF kan kliva upp en placering i tabellen efter söndagens seger.

Tränaren Nicklas Hedstål efter matchen:
– Rättvis seger. Vi är det lag som driver spelet och skapar flest och bäst chanser genom matchen. Alla följer gameplanen till 100% och gör ett fantastiskt jobb matchen igenom. Väldigt glad för killarnas skull de har gjort sig förtjänta av detta, vi har varit nära många gånger på slutet.”

Nästa match för NIF är söndagen den 11 februari mot Team Thorengruppen i Furuborghallen kl.17:00