Företag i fokus:

Ikonen inom sportjournalistik, Arne Hegerfors, har avlidit

Arne_Hegerfors_2014.0

Arne Hegerfors.Foto: Creativ Commons.

Arne Hegerfors, den legendariska sportjournalisten känd för att ha lett svenska tittare genom fyra decenniers idrottshistoria, har avlidit vid 81 års ålder.

Arne Hegerfors, en stjärna inom svensk sportjournalistik vars röst följde några av de mest minnesvärda ögonblicken inom sporten, har avlidit, bekräftar SVT Sport. Med en karriär som spände över 40 år blev Hegerfors en omtyckt figur bland tittare och lyssnare, inte bara som kommentator utan även som en folkkär underhållare.

Hans resa inom journalistiken började i Göteborgs radiostationer, för att därefter fortsätta till SVT och senare Canal+. Under sin imponerande karriär hade Hegerfors äran att kommentera flera olympiska spel samt världsmästerskap i både fotboll och ishockey.

I en intervju med TT 2017, vid 75 års ålder, reflekterade han över sin karriär och sade att han älskade sitt jobb och kände sig enormt privilegierad.

– Jag kunde inte tänka mig att göra något annat. Att få vara med om så många VM och andra stora idrottsevenemang, att sitta på de bästa platserna, bo på de finaste hotellen och samtala med de mest fascinerande idrottsmännen var en dröm som blev verklighet, sade han till TT.

Efter att ha gått i pension 2012 drabbades Hegerfors av en rad hälsoproblem, inklusive en omfattande hjärtinfarkt, en stroke och en hjärntumör. Arne Hegerfors avled vid 81 års ålder, men hans arv och de oförglömliga ögonblick han delade kommer att leva vidare.

Hans bidrag till sportjournalistiken och hans förmåga att förmedla spänning och passion för sporten har gjort honom till en verklig ikon.

Arne Hegerfors blev 81 år gammal. Foto: Creativ Commons.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 januari 2024 16:22
Senast uppdaterad: 29 januari 2024 16:22

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors