🕝 1 minuter
Ikonen inom sportjournalistik, Arne Hegerfors, har avlidit
Publicerad 29 januari 2024 17:22
Uppdaterad 29 januari 2024 17:22

Arne Hegerfors.Foto: Creativ Commons.

Arne Hegerfors, den legendariska sportjournalisten känd för att ha lett svenska tittare genom fyra decenniers idrottshistoria, har avlidit vid 81 års ålder.

Arne Hegerfors, en stjärna inom svensk sportjournalistik vars röst följde några av de mest minnesvärda ögonblicken inom sporten, har avlidit, bekräftar SVT Sport. Med en karriär som spände över 40 år blev Hegerfors en omtyckt figur bland tittare och lyssnare, inte bara som kommentator utan även som en folkkär underhållare.

Hans resa inom journalistiken började i Göteborgs radiostationer, för att därefter fortsätta till SVT och senare Canal+. Under sin imponerande karriär hade Hegerfors äran att kommentera flera olympiska spel samt världsmästerskap i både fotboll och ishockey.

I en intervju med TT 2017, vid 75 års ålder, reflekterade han över sin karriär och sade att han älskade sitt jobb och kände sig enormt privilegierad.

– Jag kunde inte tänka mig att göra något annat. Att få vara med om så många VM och andra stora idrottsevenemang, att sitta på de bästa platserna, bo på de finaste hotellen och samtala med de mest fascinerande idrottsmännen var en dröm som blev verklighet, sade han till TT.

Efter att ha gått i pension 2012 drabbades Hegerfors av en rad hälsoproblem, inklusive en omfattande hjärtinfarkt, en stroke och en hjärntumör. Arne Hegerfors avled vid 81 års ålder, men hans arv och de oförglömliga ögonblick han delade kommer att leva vidare.

Hans bidrag till sportjournalistiken och hans förmåga att förmedla spänning och passion för sporten har gjort honom till en verklig ikon.

Arne Hegerfors blev 81 år gammal. Foto: Creativ Commons.

Dela artikeln