🕝 2 minuter
Viktiga poäng står på spel för NIF
Publicerad 28 januari 2024 13:45
Uppdaterad 2 maj 2024 11:14

Jesper Lindström. Foto: RG Foto-Media

Det står mer på spel än 3 poäng för Jesper Lindström som ställs mot sin bror under söndagen.


Svenska Superligan Herr
Omgång 19

Nykvarns IBF (12) – FBC Kalmarsund (6)
Matchstart: 17:00

Nykvarn: 
F, F, F, F, F
Kalmarsund: V, V, V, V, V

NIF står inför en utmanande uppgift när de tar emot FBC Kalmarsund i den 19:e omgången av SSL i Furuborghallen.

Efter en tuff förlust mot AIK, där matchen avgjordes på straffar till AIK:s fördel, befinner sig NIF nu på en 12:e plats i tabellen. Efter lördagens resultat finns det risk att nykomlingen hamnar under nedflyttningsstrecket vid en förlust.

Albin och Nicklas Hedstål har varit med om detta förr, frågan är om Nicklas kan utjämna till 1–1 i matcher. Foto: Per Wiklund

Söndagens match förväntas bli en intensiv batalj, särskilt med den extra kryddan att tränaren Nicklas Hedstål möter sin son Albin Hedstål i bortalaget. Rond 1 gick till Albin och Kalmarsund, men nu står det ännu mer på spel för NIF, som känner av konkurrensen från nykomlingen Karlstad som har samma poäng men en match mer spelad. Det blir en spännande match där varje poäng blir avgörande för att undvika nedflyttningsstrecket.

Jonny, Gustav, Jesper Lindström ställs mot Tobias Lindström. Foto: Per Wiklund

Kalmarsund går in i matchen med en imponerande 6–3 seger över Pixbo IBK och har nu säkrat sin femte raka vinst. Gästerna har dock haft en utmanande höst enligt flera experter. En av de tidigare matcherna var mot just NIF, där Kalmarlaget till sist lyckades säkra segern efter förlängning.

Den framstående världsklasspelaren Kim Nilsson har varit frånvarande i flera matcher på grund av skada, men har nyligen återvänt till matchprotokollet. Hans närvaro blir avgörande för Kalmarsund att kunna nå ända till slutspelet.

Denna match innebär inte bara en spännande drabbning mellan två lag, utan bjuder även på ännu en inbyggd familjebatalj. För NIF står tränare och pappan Jonny samt bröderna Gustav och Jesper Lindström i rampljuset, och för Kalmarsund är det ingen mindre än Tobias Lindström.

Familjebanden är tydliga, och den inre tävlingsandan lär vara på topp när familjen Lindström och Hedstål möter varandra på planen. För publiken blir det en möjlighet att bevittna den extra intensiteten och passionen som uppstår när familjemedlemmar står på varsin sida av planen.

#2 Dennis Andersson med ett leende på läpparna under uppvärmningen mot AIK. Foto: Per Wiklund

En spelare med en speciell koppling till NIF är backen Dennis Andersson. Trots att han tidigare representerade Salems IF har han nu återvänt till sina ungdomsår i NIF. Andersson genomgick svåra personliga prövningar och valde att flytta tillbaka hem för att främja sitt välmående. Det återstår att se hur mycket speltid han får mot sitt gamla lag, men framförallt ska det bli kul att få se Andersson tillbaka i NIF-tröjan och önskar honom allt det bästa.

Dela artikeln