🕝 1 minuter
SBBK förnyar truppen: Durham lämnar, Lawson ansluter
Publicerad 26 januari 2024 15:21
Uppdaterad 26 januari 2024 15:35

Foto: Anthony Durham/SBBK

SBBK meddelade tidigare i januari att Anthony Durham lämnade för spel i Ungern, samtidigt som klubben nu välkomnar Adrien ”AJ” Lawson som nytt tillskott till laget.

SBBK har haft en händelserik start på året, med signifikanta förändringar i herrlagets uppställning. Anthony Durham, som anslöt till SBBK från Philadelphia i oktober 2023 och senast kom från spel i Rumänien, har nu lämnat klubben för att fortsätta sin karriär i den ungerska ligan. Durham, som är 190 cm lång, lämnade laget mitt i säsongen, precis före matchen mot BC Luleå.

Trots Durhams avfärd, har SBBK haft framgång på planen. Laget besegrade nyligen Umeå BSKT med imponerande siffrorna 113-80. Och goda nyheter fortsätter för SBBK, då klubben nu har presenterat sitt senaste nyförvärv: Adrien ”AJ” Lawson som Durhams ersättare.

Coach Sergi Brugué Garcia. Foto: Roland Osbeck

– Vi är glada att kunna meddela att Adrien Lawson kommer att spela för oss. Jag hade några bra samtal med honom innan vi fattade beslutet, säger coach Sergi Brugué Garcia om signeringen.

– Han är en atletisk spelare som kommer att passa riktigt bra i laget. Vi kommer att använda honom på många positioner och jag är säker på att han kommer att hjälpa oss att ge laget en extra dimension både i försvar och anfall. Jag ser fram emot att ha honom här hos oss, säger Garcia.

Lawson, en 26-årig guard från USA, kommer senast från spel i Finland med klubben Honka. Under sin tid i Honka gjorde Lawson ett starkt intryck genom att snitta 14,6 poäng, 3,7 assists och 5,7 returer per match. Hans ankomst till SBBK förväntas ge en ny dynamik till laget, både i försvar och anfall.

Dela artikeln