🕝 2 minuter
Stor hybridbussorder för Scania från Kanarieöarna
Publicerad 24 januari 2024 06:00
Uppdaterad 24 januari 2024 04:26

Foto: Scania

Scania har landat en omfattande order på 231 hybridbussar från ett bolag på Kanarieöarna. Detta markerar en av de största hybridflottorna i spanskt och portugisiskt kollektivtrafik.

Scania har säkrat en betydande order från Transportes Interurbanos de Tenerife (TITSA), som driver den offentliga busstrafiken på Teneriffa. Denna order består av 231 bussar, varav 173 är hybridelektriska, vilket gör TITSA till en av de största ägarna av hybridbussflottor bland spanska och portugisiska kollektivtrafikoperatörer.

TITSA har en långvarig relation med Scania, med mer än 60% av sin nuvarande flotta av 600 bussar tillverkade av det svenska företaget. Denna nya investering kommer att öka TITSA:s totala antal elhybridbussar till 291, vilket visar på en stark satsning mot hållbarhet och miljövänlig transport.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

– Scania är den leverantör som bäst motsvarar våra behov. Vi värdesätter en kombination av olika faktorer som fordonskvalitet, tillgänglighet, personlig service och underhållskontrakt som ger sinnesro. Dessutom går bränslebesparingarna som dessa fordon erbjuder hand i hand med vårt engagemang för hållbarhet och miljö, säger Pedro Gómez, teknisk direktör på TITSA i ett pressutskick.

TITSA, som årligen transporterar över 60 miljoner passagerare och täcker över 35 miljoner kilometer med sina 180 busslinjer, understryker med detta köp sitt engagemang för miljövänliga transporter. Alberto Linares, Scanias kommersiella chef för buss, industrimotorer och hållbarhet, prisar TITSA:s initiativ och bekräftar att de nya bussarna kommer med en fyraårig garanti, medan batterierna är garanterade i sju år.

Leveransen av bussarna är planerad att ske över två år, med 135 enheter under 2024 och de återstående 96 under 2025. Castrosua, ett spanskt karossföretag, kommer att ansvara för karosserna på samtliga Scania-chassier i denna order.

– För Scania är hållbarhet ett av våra grundläggande värden, liksom att minska vårt koldioxidavtryck och att ta hand om miljön i allmänhet. Då är det oerhört tillfredsställande att företag i allt högre grad tar hänsyn till dessa aspekter och att organisationer som TITSA väljer hållbara transporter, säger Alberto Linares, kommersiell chef för buss, industrimotorer och hållbarhet inom Scania Ibéricas.

Dela artikeln