Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Mordet i Flemingsberg – 20-åring begärd häktad

polis

Arkivbild

Fyra personer mördades i södra Stockholm på fem dagar i fjol, en av dem en tidigare Södertäljebo som sköts till döds i Flemingsberg. Nu har en 20-årig man, skriven i Södertälje, begärts häktad för inblandning.

En serien av dödsskjutningar i södra Stockholm nådde sin kulmen den 7 mars förra året, strax efter midnatt, då en man sköts till döds i en bostad i Flemingsberg. Polis och ambulans anlände till platsen efter larm om skottlossning. De fann en allvarligt skadad man som trots omedelbara sjukvårdsinsatser avled på sjukhus vid 01:30-tiden.

Offeret, en man i 30-årsåldern som var tidigare bosatt i Södertälje, träffades av flera skott, inklusive ett i huvudet. Han hittades livlös i bostadens hall. Denna händelse, som beskrivs som en ren avrättning, ägde rum medan ett barn befann sig i bostaden.

Efter en omfattande teknisk undersökning på brottsplatsen kunde polisen säkra viktiga spår. Den 17 mars greps en ung man, född 2002, misstänkt för inblandning i mordet. Åklagaren begärde häktning dagen efter. Ytterligare en misstänkt, en 17-årig pojke född 2005 och statslös, greps den 4 april misstänkt för mord eller medhjälp till mord.

Den senaste utvecklingen i utredningen innefattar en ytterligare misstänkt.
En 20-åring anhölls i sin frånvaro den 12 januari och greps fem dagar senare, onsdagen den 17 januari föregående vecka. Han har nu begärts häktad, misstänkt för medhjälp till mordet på den 30-årige mannen i Flemingsberg.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 januari 2024 17:50
Senast uppdaterad: 4 april 2024 10:48

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors