🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Mordet i Flemingsberg – 20-åring begärd häktad
Publicerad 22 januari 2024 18:50
Uppdaterad 4 april 2024 12:48

Arkivbild

Fyra personer mördades i södra Stockholm på fem dagar i fjol, en av dem en tidigare Södertäljebo som sköts till döds i Flemingsberg. Nu har en 20-årig man, skriven i Södertälje, begärts häktad för inblandning.

En serien av dödsskjutningar i södra Stockholm nådde sin kulmen den 7 mars förra året, strax efter midnatt, då en man sköts till döds i en bostad i Flemingsberg. Polis och ambulans anlände till platsen efter larm om skottlossning. De fann en allvarligt skadad man som trots omedelbara sjukvårdsinsatser avled på sjukhus vid 01:30-tiden.

Offeret, en man i 30-årsåldern som var tidigare bosatt i Södertälje, träffades av flera skott, inklusive ett i huvudet. Han hittades livlös i bostadens hall. Denna händelse, som beskrivs som en ren avrättning, ägde rum medan ett barn befann sig i bostaden.

Efter en omfattande teknisk undersökning på brottsplatsen kunde polisen säkra viktiga spår. Den 17 mars greps en ung man, född 2002, misstänkt för inblandning i mordet. Åklagaren begärde häktning dagen efter. Ytterligare en misstänkt, en 17-årig pojke född 2005 och statslös, greps den 4 april misstänkt för mord eller medhjälp till mord.

Den senaste utvecklingen i utredningen innefattar en ytterligare misstänkt.
En 20-åring anhölls i sin frånvaro den 12 januari och greps fem dagar senare, onsdagen den 17 januari föregående vecka. Han har nu begärts häktad, misstänkt för medhjälp till mordet på den 30-årige mannen i Flemingsberg.

Dela artikeln