🕝 1 minuter
Greps med skarpladdad pistol - Hovrätten fastställer dom
Publicerad 22 januari 2024 06:00
Uppdaterad 22 januari 2024 01:56

Arkivbild

Två maskerade ungdomar greps med skjutvapen i Blombacka förra året och dömdes för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Domen överklagades till hovrätten som nu fastställt domen.

Det var den 10 maj 2023 då två maskerade ungdomar påträffades med en skarpladdad halvautomatisk pistol. De ungdomar som greps i Blombacka, en född 2006 och den andra 2007, dömdes för grovt vapenbrott, med bevis som inkluderade detaljerad teknisk analys och vittnesmål i tingsrätten. Domen innefattade även ringa narkotikabrott.

Pojkarna dömdes till sju respektive åtta månaders ungdomsövervakning, en dom som de valde att överklaga till hovrätten. Nu har domstolen granskat överklagandet och beslutat att inte ändra domen som fastställdes av Södertälje tingsrätt.

”Utredningen är i överklagade delar densamma i hovrätten som i tingsrätten. Hovrätten gör inte några andra bedömningar än de som tingsrätten har gjort i fråga om skuld, rubricering och påföljd. Tingsrätten dom ska därför inte ändras.”, skriver hovrätten i beslutet.

Dela artikeln