Företag i fokus:

LISTA: Föreningarna som deltog i Föreningskampen 2023

IMG_8080

Foto: Alexander Isa

Pantameras årliga miljötävling, Föreningskampen, har i år rekordinsamlat över 15 miljoner burkar och flaskor. Bland deltagarna utmärkte sig Enhörna Idrottsförening genom att samla in över 26 000 pantade flaskor och burkar.

Föreningskampen 2023, Pantameras initiativ för att stödja miljön och föreningslivet, har avslutats med en imponerande insamlingsrekord. Över 2 400 föreningar deltog i tävlingen, där de samlade in mer än 15 miljoner burkar och PET-flaskor. Detta resulterade i en total summa på över 13,7 miljoner kronor som kommer att fördelas till Sveriges idrottsföreningar.

– Det är fantastiskt att så många idrottsföreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön. Det känns riktigt bra att vi på Pantamera kan vara med och bidra till det engagemang som finns i svenskt föreningsliv, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera på Returpack.

Sotenäs Fältrittklubb från Västra Götaland utsågs till årets Sverigevinnare genom att samla in hela 225 000 burkar och flaskor, vilket förutom pantpengarna även inkluderar en extra check på 7 700 kronor. Tack vare det stora antalet insamlade förpackningar har föreningarna även bidragit till att öka storleken på den totala prispotten.

I tävlingen deltog även föreningar från Nykvarn och Södertälje, där Enhörna Idrottsförening imponerade med en insamling av 26 850 burkar och PET-flaskor och hamnade på en hedrande 114:e plats.

PlaceringFörening Antal
114ENHÖRNA IDROTTSFÖRENING26 850 st
751JÄRNA SK FOTBOLL2 250 st
769SÖDERTÄLJE ATLETKLUBB2 050 st
1193BRASILIANSK JIU-JITSU – SÖDERTÄLJE148 st
1255NEW MILL INDIANS FLICKOR 05/0669 st
127708 BEACHVOLLEY – BEACHVOLLEY FÖRENING45 st
1304ASSYRISKA FF P201018 st

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 januari 2024 21:02

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors