Företag i fokus:

Josefin Anero samlar in pengar till mördade pojken

IMG_8104

Foto: Privat/Shamash Oyal

I kölvattnet av den tragiska händelsen i Rosenlund, där en nioårig pojke miste livet, har Josefin Anero från Södertälje tagit initiativ till att samla in pengar för att hedra pojken och stödja familjen.

– Många har hört av sig och frågat hur de kan hjälpa till, förutom att swisha och dela vidare min story på Instagram, säger Anero till Telgenytt

Det har nu passerar mer än en vecka som en pojke hittades svårt skadad i en lägenheten och senare avled. Pojkens pappa, som befann sig i bostaden vid tillfället för händelsen, greps av polisen och häktats, misstänkt på sannolika skäl för mord.

Josefin Aneros, vars dotter umgicks med pojken, beslutade att organisera en insamling, inte bara för att stödja familjen i denna svåra tid, utan också att skapa ett varaktigt minne av pojken.

– Efter en så tragisk händelse känner man sig maktlös inför de närmaste anhöriga. Men eftersom min dotter var en väldigt nära vän till pojken och de gick i samma klass, kände jag att en insamling i hans namn var det minsta jag praktiskt kunde göra, säger Anero till Telgenytt

Pojken fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Foto: Shamash Oyal

Ursprungligen syftade insamlingen till att samla in tillräckligt med pengar för att kunna skicka ett vackert blomsterarrangemang till begravningen. Men när insamlingen växte, insåg Anero att det skulle bli ett överskott. Initiativet väckte stor uppmärksamhet och har fått omfattande stöd från Södertäljes invånare, vilket återspeglar deras solidaritet och sorg över den unga pojkens tragiska bortgång.

Initiativet är ett bevis på den starka gemenskapskänslan i Södertälje och visar hur staden kan samla kraft i svåra tider. Josefin Anero och de som deltar i insamlingen representerar en ljuspunkt i en annars mörk och sorglig händelse.

Insamlingen kommer att pågå fram till begravningen, och eventuellt överskott kommer även att användas för att täcka andra kostnader som är relaterade till begravningsceremonin.

– Jag tror att det sista man som sörjande mamma vill tänka på när ens barn har gått bort är ekonomiska hinder i begravningsfrågan, om det nu finns sådana. Jag kommer att ha dialog med mamman angående placering av resterande medel. Alternativet är att skänka det till lämplig stiftelse, säger Josefin Anero.

Vill du bidra till insamlingen? Swisha till 070 953 15 08

Läs även: – Pappa häktad för misstänkt mord på nioårig son

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 januari 2024 12:54
Senast uppdaterad: 19 januari 2024 12:54

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Företaget korad till Årets Cityföretag vid Södertäljegalan

City

Foto: Södertälje City

Under tisdagskvällen hyllades det lokala näringslivet vid Södertäljegalan, där ICA Kringlan korades till Årets Cityföretag 2023. Denna utmärkelse betonar vikten av framstående lokala företag.

Södertäljegalan, som ägde rum under tisdagen, är en årlig tillställning som syftar till att stärka det lokala företagsklimatet och lyfta fram företag och personer som bidrar positivt till Södertäljes samhälle. Galan arrangerades gemensamt av Södertälje Kommuns Näringslivsavdelning och Företagarna Södertälje-Nykvarn.

Under evenemanget, som är en del av Södertälje Företagardag, tilldelades ICA Kringlan utmärkelsen Årets Cityföretag. Butiken, belägen i shoppingområdet Kringlan, vann priset i konkurrens med andra framstående lokala verksamheter, inklusive klädbutiken Johnells och Caesars American & Italian Kitchen, en populär restaurang vid Stora Torget.

Utmärkelsen är en erkänsla av ICA Kringlans betydande insatser och dess roll i att förbättra handelsmiljön i stadskärnan. Denna framgångsrika kväll fortsätter att stärka Södertäljes rykte som en stad som värdesätter och stödjer sitt lokala näringsliv.

Juryns motivering:
Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare.

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:47

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors