🕝 1 minuter
Flera dömda för försök till sprängdåd mot Bandidos lokal
Publicerad 17 januari 2024 17:45
Uppdaterad 17 januari 2024 17:45

Bild: Polisen

Två 17-åriga pojkar från Södertälje har dömts för försök till sprängattentat mot Bandidos lokaler i Haninge. Fallet kopplas till en internationellt efterlyst man med nära band till gängledaren Rawa Majid.

Händelsen inträffade den 6 september då två pojkar, båda 17 år och skrivna i Södertälje, samt två 21-åringar, var inblandade i ett försök till sprängattentat mot Bandidos lokaler i Haninge.

Ett attentat som misstänks ha kopplingar till en kriminella nätverket ledd av Rawa Majid.

Väskor fyllda med batterier och sprängmedel hittades av polisen i närheten av bandidoslokalerna. Bild: Polisen

I en av pojkarnas telefoner upptäcktes chattmeddelanden med en man i 30-årsåldern, som är internationellt efterlyst och förmodas ha en nära anknytning till Rawa Majid, även kallad ”Kurdiska räven”. Men den planerade sprägnignen mysslyckades och ledde istället till en konfrontation med Bandidos medlemmar, där en av pojkarna misshandlades.

Polisen fann senare den misshandlade pojken nära Bandidoslokalen tillsammans med sprängmedel och utrustning för bombtillverkning.

Tingsrätten har nu meddelat sitt beslut i fallet.
En av de anklagade, en 17-årig pojke, döms till 11 månaders sluten ungdomsvård och en annan 17-åring till 10 månaders ungdomsövervakning, båda för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Den 21-årige mannen som också var åtalad frikänns från anklagelserna. Däremot döms den 21-åriga kvinnan till ett års fängelse för medhjälp till försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Pojkarna fångades på övervakningskamera när de var på väg för att utföra bombdådet. Bild: Polisen

Dela artikeln