Företag i fokus:

NIF tar emot tabelltrean – värvar allsvensk stjärna

NIF-4

#88 Liam Arvidsson kan få en ny kedjekamrat inför söndagens match mot Pixbo. Foto: Roland Osbeck

Nyförvärvet som har levererat över 100 poäng senaste två säsongerna allsvenskan gör nu debut i SSL.

NIF står inför en utmanande uppgift när de tar emot tabellfyran Pixbo i Furuborghallen på söndagseftermiddagen. Kampen för att säkra ett nytt kontrakt i årets SSL är en av de tuffaste på många år. Med endast 2 poäng över nedflyttningsstrecket och ett kommande spelschema som kan betraktas som något mer fördelaktigt, har NIF möjligheten att skaffa sig ett litet försprång om de lyckas plocka tre poäng mot Pixbo.

Senast lagen möttes slutade matchen 9–4 till gästerna, som tog en tidig ledning. Trots att NIF lyckades kvittera, förlorade de sedan i slutperioden. Sedan dess har Pixbo presterat stabilt och levererat imponerande insatser, samtidigt som de haft vissa svackor resultatmässigt under vissa perioder. Inför söndagens match ser det ut som att backen Simon Westgärd är tillbaka i spel, och under fredagskvällen kunde laget dessutom presentera en förstärkning.

#18 Oscar Kristensen gör sin debut i SSL under söndagen mot Pixbo. Foto: Per Wiklund

För att säkra upp och stärka truppen inför våren så har NIF tagit in den unga talangen och poängsprutan Oscar Kristensen från Järfälla Bele IBF (tidigare Bele Barkarby IF). 
Den allsvenska stjärnan Oscar Kristensen har valt att gå med på en övergång till NIF på dubbellicens.
Den 22 åriga forwarden har under denna säsong levererat 28 poäng i Allsvenskan och föregående säsong hela 89 (!) poäng i Allsvenskan. Kristensen kommer vara tillgänglig för spel för bägge klubbarna.

Kristensen om övergången till NIF och inför matchen mot Pixbo.
– Det känns kanon, grymt mottagande och riktigt sugen på att dra i gång det hela. Tankarna är bara på seger och att jag ska bidra med det jag ska göra.

Nicklas Hedstål om sina tankar med värvningen.
– Tankarna blev ju aktuella när Valle skadade sig igen samt att vi har haft ett tufft skadeläge hela säsongen vilket gjorde att vi såg ett behov av att utöka truppen och vi letade efter en spelare som kunde komma in och göra skillnad direkt och som jag haft en dialog med sedan en lång tid tillbaka.

Lagkaptenen Gustav Fritzell har hittills levererat 25 poäng (13+12) för sitt Pixbo. Foto: Svensk Innebandy

Pixbos herrlag har en imponerande spelartrupp, särskilt med framstående namn som Oskar Weissbach, Gustav Fritzell och Felix Lanver. Det är också noterbart att yngre talanger som Arvid Äse och Daniel Kalentun har börjat ta större ansvar i årets lag och förväntas få betydande speltid.
I målet har de Jon Hedlund, en erfaren förstamålvakt som har varit en nyckelfigur i det svenska landslaget och bidrog starkt till att Sverige vann VM-guld 2022.

Nykvarn, å andra sidan, står inför en tuff utmaning efter tre raka förluster.
I denna match kommer special teams att spela en viktig roll. Pixbo har utmärkt sig genom att ha flest powerplays (32) och har lyckats göra 17 mål av dessa, medan Nykvarn hittills har haft 14 powerplays och gjort 4 mål av dessa. Pixbo har även endast släppt in 7 mål i boxplay av 27 möjliga. För NIF har man släppt in 12 mål av 16 boxplays.


Tre poängbästa spelarna för Pixbo IBK

  • Oskar Weissbach 30 poäng (11 + 19)
  • Felix Lanver 28 poäng (17 + 11)
  • Gustav Fritzell 25 poäng (13 + 12)

Tre poängbästa spelarna för Nykvarn

  • Hampus Ahrén 18 poäng (8 + 10)
  • Jesper Lindström 12 poäng (6 + 6)
  • Lucas Rigogiannis 11 poäng (7 + 4)

Matchen spelas söndag 14 januari, kl. 16.00 i Furuborghallen

Köp biljetter till matchen här.

För att se matchen via Expressen TV kan du göra det här.

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 januari 2024 02:16

Före detta bankanställd och två män dömda för mutbrott

tingsrätt

Arkivbild

En kvinna som tidigare var anställd på en bank i Södertälje har dömts till villkorlig dom efter att ha försökt bevilja lån till icke kreditvärdiga sökande i utbyte mot mutor. Dessutom döms två män för mutbrott.

I november 2020 frihetsberövades en kvinna anställd vid SEB i Södertälje, misstänkt för att ha deltagit i en korruptionsaffär. Detta efter att polisen avlyssnat hennes samtal.

– Via telefonkontakt har man diskuterat bolån och i samband med det har man erbjudit kontant ersättning, säger Thomas Forsberg, åklagare vid Riksenheten mot korruption, till SVT.

(Annonslänk)

Kvinnan, bosatt söder om Stockholm, hade erbjudits 50 000 kronor för att bevilja ett lån på fem miljoner kronor till en inkomstlös familj. Ett telefonsamtal där summan diskuterades fångades på band, där kvinnan hörs förhandla upp summan till 50 000 kronor från ett initialt erbjudande på 30 000. Dock genomfördes aldrig lånet på grund av befintliga skulder.

Efter att ha blivit avskedad från sitt arbete hos SEB och efter en omfattande rättsprocess, dömdes kvinnan idag till villkorlig dom av tingsrätten. Domstolen valde att inte utdöma fängelsestraff med hänvisning till kvinnans ordnade sociala förhållanden och låg risk för återfall i brott.

Två män, även de bosatta i orter utanför Stockholm, har också dömts i samma fall, till 90 respektive 70 dagsböter för att ha gett muta.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 13:45
Senast uppdaterad: 19 april 2024 13:53

Hyreshöjningen slår mot hundratals i Södertälje

Sodertalje

Foto: Alexander Isa

Efter sammanbrottet i förhandlingar mellan Fastighetsägarna Stockholm och Hyresgästföreningen har en skiljeman beslutat om en hyreshöjning på nästan 6 procent. I Södertälje påverkas över 600 hushåll.

– Det kommer bli väldigt tungt att bära för många hyresgäster som redan idag kämpar med sin ekonomi, säger Manfred Klint, gruppchef förhandlingsenheten, Hyresgästföreningen region Stockholm.

I december 2023 tog förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Stockholm, som representerar flera privata hyresvärdar, en oväntad vändning när Fastighetsägarna valde att avbryta diskussionerna och söka en lösning genom hyresnämndens oberoende tvistlösning. Det initiala kravet från Fastighetsägarna var en hyreshöjning på 12 procent.

(Annonslänk)

Trots detta, efter skiljemannens ingripande, fastställdes den slutliga höjningen till 5,9 procent för de flesta av de 11 berörda kommunerna i Stockholm och Gotland, effektivt från 1 januari 2024.

– Vi är väldigt förvånade över besluten, och förstår inte varför de här fastighetsägarna ska få så mycket högre höjningarna än andra fastighetsägare. Att det är samma resultat i alla kommunerna får oss att undra om skiljemannen har tagit hänsyn till lokala förutsättningar, säger Manfred Klint.

Denna ändring berör direkt över 4 300 hushåll i regionen, där cirka 4,4 procent av alla hushåll som Hyresgästföreningen representerar ingår. Specifikt i Södertälje är det 614 lägenheter som nu står inför högre hyror.

Skiljemannens beslut på 5,9 procent för Stockholms län och 5,7 procent för Gotland har väckt betydande oro bland hyresgästerna, som nu måste anpassa sig till de ökade kostnaderna i en redan stram ekonomisk miljö.

– Det är oerhört höga höjningar även om det är betydligt lägre än vad Fastighetsägarna krävde. Det kommer bli väldigt tungt att bära för många hyresgäster som redan idag kämpar med sin ekonomi. Vi hade önskat att Fastighetsägarna haft ett intresse av att ta ansvar i förhandlingarna, säger Klint.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors