Företag i fokus:

NIF tar emot tabelltrean – värvar allsvensk stjärna

NIF-4

#88 Liam Arvidsson kan få en ny kedjekamrat inför söndagens match mot Pixbo. Foto: Roland Osbeck

Nyförvärvet som har levererat över 100 poäng senaste två säsongerna allsvenskan gör nu debut i SSL.

NIF står inför en utmanande uppgift när de tar emot tabellfyran Pixbo i Furuborghallen på söndagseftermiddagen. Kampen för att säkra ett nytt kontrakt i årets SSL är en av de tuffaste på många år. Med endast 2 poäng över nedflyttningsstrecket och ett kommande spelschema som kan betraktas som något mer fördelaktigt, har NIF möjligheten att skaffa sig ett litet försprång om de lyckas plocka tre poäng mot Pixbo.

Senast lagen möttes slutade matchen 9–4 till gästerna, som tog en tidig ledning. Trots att NIF lyckades kvittera, förlorade de sedan i slutperioden. Sedan dess har Pixbo presterat stabilt och levererat imponerande insatser, samtidigt som de haft vissa svackor resultatmässigt under vissa perioder. Inför söndagens match ser det ut som att backen Simon Westgärd är tillbaka i spel, och under fredagskvällen kunde laget dessutom presentera en förstärkning.

#18 Oscar Kristensen gör sin debut i SSL under söndagen mot Pixbo. Foto: Per Wiklund

För att säkra upp och stärka truppen inför våren så har NIF tagit in den unga talangen och poängsprutan Oscar Kristensen från Järfälla Bele IBF (tidigare Bele Barkarby IF). 
Den allsvenska stjärnan Oscar Kristensen har valt att gå med på en övergång till NIF på dubbellicens.
Den 22 åriga forwarden har under denna säsong levererat 28 poäng i Allsvenskan och föregående säsong hela 89 (!) poäng i Allsvenskan. Kristensen kommer vara tillgänglig för spel för bägge klubbarna.

Kristensen om övergången till NIF och inför matchen mot Pixbo.
– Det känns kanon, grymt mottagande och riktigt sugen på att dra i gång det hela. Tankarna är bara på seger och att jag ska bidra med det jag ska göra.

Nicklas Hedstål om sina tankar med värvningen.
– Tankarna blev ju aktuella när Valle skadade sig igen samt att vi har haft ett tufft skadeläge hela säsongen vilket gjorde att vi såg ett behov av att utöka truppen och vi letade efter en spelare som kunde komma in och göra skillnad direkt och som jag haft en dialog med sedan en lång tid tillbaka.

Lagkaptenen Gustav Fritzell har hittills levererat 25 poäng (13+12) för sitt Pixbo. Foto: Svensk Innebandy

Pixbos herrlag har en imponerande spelartrupp, särskilt med framstående namn som Oskar Weissbach, Gustav Fritzell och Felix Lanver. Det är också noterbart att yngre talanger som Arvid Äse och Daniel Kalentun har börjat ta större ansvar i årets lag och förväntas få betydande speltid.
I målet har de Jon Hedlund, en erfaren förstamålvakt som har varit en nyckelfigur i det svenska landslaget och bidrog starkt till att Sverige vann VM-guld 2022.

Nykvarn, å andra sidan, står inför en tuff utmaning efter tre raka förluster.
I denna match kommer special teams att spela en viktig roll. Pixbo har utmärkt sig genom att ha flest powerplays (32) och har lyckats göra 17 mål av dessa, medan Nykvarn hittills har haft 14 powerplays och gjort 4 mål av dessa. Pixbo har även endast släppt in 7 mål i boxplay av 27 möjliga. För NIF har man släppt in 12 mål av 16 boxplays.


Tre poängbästa spelarna för Pixbo IBK

  • Oskar Weissbach 30 poäng (11 + 19)
  • Felix Lanver 28 poäng (17 + 11)
  • Gustav Fritzell 25 poäng (13 + 12)

Tre poängbästa spelarna för Nykvarn

  • Hampus Ahrén 18 poäng (8 + 10)
  • Jesper Lindström 12 poäng (6 + 6)
  • Lucas Rigogiannis 11 poäng (7 + 4)

Matchen spelas söndag 14 januari, kl. 16.00 i Furuborghallen

Köp biljetter till matchen här.

För att se matchen via Expressen TV kan du göra det här.

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 januari 2024 02:16

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors